Erdoğan: Önüne gelen herkesi tehdit eden dikta heveslisi bir zihniyeti seçmeyin

Erdoğan, "Oyumuzu ya terörle mücadele yürütenlerden ya da terör örgütleriyle kol kola olanlardan kullanacağız. Oyumuzu ya eser ve hizmet siyasetinden ya da yıkım, takoz siyasetinden yana kullanacağız" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Aydın mitinginde konuştu.

Seçmenlere seslenen Erdoğan, 14 Mayıs'taki seçimlerden zaferle çıkmaları gerektiklerini belirterek, "Pazar günü evlatlarımızın geleceği adına önemli karar vereceğiz. Oyumuzu ya terörle mücadele yürütenlerden ya da terör örgütleriyle kol kola olanlardan kullanacağız. Oyumuzu ya eser ve hizmet siyasetinden ya da yıkım, takoz siyasetinden yana kullanacağız" dedi.

"Bunlar hırsız, bunlardan bu ülkeye fayda olur mu?"

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik suçlamalarda bulunan Erdoğan, "Torununu SGK'lı yapmak için Sosyal Güvenlik Kurumu'na kaydediyor. Bunlar hırsız.Bunlardan bu ülkeye fayda olur mu? Seçimde oy kullanamamak dahil her skandalın olduğu defolu bir şahsa oy verir miyiz?" ifadelerini kullandı.

Erdoğan şöyle devam etti:

Londra'daki tefecilerden 300 milyar dolar alacağını söyledi. Bunlar tefeci esrar eroin kaçakçısı bunlardan size hayır gelmez. Ya ülkemiz ekonomisini büyütmeye devam edeceğiz ya da Londra tefecilerinin ülkemize çökmesine müsaade edeceğiz

"21 yıldır kimsenin özgürlüğüne hayat tarzına, giyimine kuşamına karışmamış kuşatıcı bir siyasi iradeden yana olduk" diyen Erdoğan, "Öğretmeninden polisine, sanatçısından gazetecisine önüne gelen herkesi tehdit eden bir zihniyeti seçeceğiz" diye konuştu.

"Menderes'i idama götürenler o günün CHP'siydi"

"Burası şehit başbakanımız Adnan Menderes'in memleketidir" diyen Erdoğan şöyle devam etti:

Merhum menderes ömrünü demokratikleşmeye adamış büyük bir devlet adamıydı. Minarelerimizde ezanı Muhammedi'ler onun döneminde yükseldi. Menderes'i idama götürenler kimlerdi? O günün CHP'si. Milletimizin göz bebeği olan imam hatip okulları onun döneminde açıldı. Cumhurla cumhuriyet arasındaki uçurumlar ilk kez onun döneminde kapandı. Menderes'in yeter söz milletindir diye yürüdüğü yolculuk 27 Mayıs darbesi ile son buldu. 27 Mayıs'ın senaristi CHP'nin milli şefidir. Pazar günü bu rövanşı alıyor muyuz? Tek parti faşizmi temsilcilerinin yalanlarının iftiralarının hedefi olduk. Vesayetle gözümüzü korkutmaya çalıştılar. Gezi olaylarında sokaklarımızı ateşe vererek bizi sindirmeye çalıştılar. 17-25 Aralık'ta milli iradeyi gasbettiler. 15 Temmuz'da canımıza kastettiler ailecek. Bay bay Kemali' de Bakırköy Belediye başkanının evine kaçırdılar. 

Milletimizle aramıza giremeyenler siyaset operasyonları ile hareket ettiler. Seçim bürolarımıza molotof bombaları atıldı. Kürt ve Alevi videolarının ne gaye ile yapıldığını iyi biliyoruz. Hepsi bizim kardeşimiz, Yaradılanı yaradandan ötürü severiz. Türkiye'nin Suriyelileştirilmesine rıza göstermeyeceğiz. Huzur iklimine sahip çıkacağız. Sizi galeyana getirmek isteyenlere fırsat vermeyin. Kaybedeceklerini anlayanların sokaklarımızı karıştırmasına asla izin vermeyeceğiz. Tepkinizi sandıkta gösterin. Hesabınızı sandıkta sorun. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU