Erdoğan: Temmuzda enflasyon farkı yanında, refah payı artışını da dikkate alan bir düzenleme yapacağız

7 bin 500 lira üzerinde emekli aylığı alanlar sevindirecek haberi çalışma bittikten sonra paylaşacağız. Temmuzda enflasyon farkı yanında, refah payı artışını da dikkate alan bir düzenleme yapacağız. Memurlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü tutacağız

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Memur-Sen Genel Kurulu'nda konuştu.

Erdoğan Memur-Sen için, "Kuruluşundan bugüne geçen 28 yıllık sürece haktan, adaletten, milli iradeden yana taraf olmuştur, vesayetçilerin tehditlerine boyun eğmemiştir. Bir vicdan hareketi olmuştur" dedi.

6 Şubat Maraş depremlerini hatırlatan Erdoğan, "Her alanda Memur Sen'li kardeşlerimiz depremzedelerimizin yanında oldu. Kimileri de şov yapmanın peşinde koştu. Canımız yanarken devleti özellikle suçladılar, yıkıntılar başında bol bol poz verdiler. İşleri bitince orayı terk ettiler. Biz ise halen sahadayız. Devletimizi de milletimizi de enkazların altında bırakmadık" diye konuştu.

"Memur ve emekli maaşlarını dışarıdan gelen parayla ödediler"

Konuşmasında muhalefeti eleştiren Erdoğan, "Marmara depremi sonrasında yaşadıklarımızı hatırlayın. Kimdi onlar, şu anki CHP. Ne yaptı onlar? Ortada yönetim diye bir şey yoktu. Ülke sadece can kayıplarında ezilmedi, ekonomik olarak da dar boğaza girdi, emekli memur maaşları dışarıdan gelen paralarla ödendi. Dışarıdan 300 milyar Dolar getireceğim yalanını atanlar o günlerde IMF komiserlerinin çantacılığını yapıyordu. Halef selef olduklarınız niçin o zaman size bir kuruş para vermediler. Esrar kaçakçılarının Londra'ya götürdüğü paralardan 300 milyar dolar alacak herhalde. Başka türlü gelmez. Biz geldiğimizde Döviz rezervi 28 milyar dolardı şimdi 122 dolar döviz rezervimiz var" ifadelerini kullandı.

"7500 lira üzerinde maaş alan emekliler için müjde vereceğiz"

En düşün emekli maaşını 7 bin 500 liraya çıkardıklarını, bayram ikramiyelerini ise 2 bin lira yaptıklarını hatırlatan Erdoğan şunları söyledi:

7 bin 500 lira üzerinde emekli aylığı alan vatandaşlarımız sevindirecek haberi de çalışma bittikten sonra paylaşacağız. Farklı kamu kurumlarında çalışan 500 bin kardeşimizin sorununu çözdük. Kamu çalışanı ve emeklilerin beklediği 3500 ek göstergeyi hayata geçirdik. Çalışanlarımıza yüzde 30 üzerinde zam yaptık. En düşük memur maaşını 12 bin liraya çıkardık. Temmuzda enflasyon farkı yanında, refah payı artışını da dikkate alan bir düzenleme yapacağız. Memurlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü yine tutacağız.

Erdoğan kira artışları ile ilgili de tedbir alacaklarını belirterek, "Deprem sonrası özellikle büyükşehirlerde aniden artan kira fiyatlarıyla ilgili olarak gerekli çalışmaları yapıyoruz. Biz siyaseti ikbal için değil, ülkeye ve millete hizmet için yapanız. Milletin derdi ile dertlenip, yükünü hafifletmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'na eleştiri: Bugüne kadar ne den Alevi olduğunu söylemiyordun?

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Alevi" açıklaması ile ilgili de Erdoğan şunları söyledi:

İnsanları kökenine, meşrebine göre ayırmanın siyasetimizde yeri yoktur. 'Ben Aleviyim' diyor. Bugüne kadar söylemiyordun, ne oldu da söyledin? Göreve geldiğimizde devri sabık yaşatacağız diyen zorbalardan olmadık. Şimdi ne diyor, biz kimseyi işinden etmeyeceğiz diyor. 4 yıldır belediyelerinden işlerinden edilen vatandaşımızın hakkını hukukunu neyle izah edeceksin. Bir yağmur yağdığında her tarafı sel götürüyor. Daha elinde hiçbir güç, imkan yokken kamu personelini tehdit edenlere meydanı bırakmayacağız. Elma dağıtır gibi birer Cumhurbaşkanı yardımcılığı verdi. 

Erdoğan ayrıca şunları kaydetti:

Türkiye Yüzyılını da sizlerle beraber kuracağız. Memur Sen'in bizleri yalnız bırakmayacağına inanıyoruz. Seçimde önümüze gelecek oy pusulasında sadece ittifaklar olmayacak, iki farklı gelecek olacak, iki farklı toplum devlet tasavvufu olacak. Cumhur İttifakı LGBT'ci değildir. Şu anda adı Millet İttifakı olan zillet ittifakında LGBT adına bir söz duydunuz mu? Çünkü savunuyorlar. İP, savunuyor. 14 Mayıs'ta benim milletim gereken dersi verecektir. İstikbalimiz açısından mühim bir seçimdir 14 Mayıs seçimi. Sandık başına gittiğimizde 27 Mayıs darbesi ile dar ağacına gönderilenleri unutmayacağız. 15 Temmuz darbesine direnirken can verenleri unutmayacağız. Selo denen edepsizin Kürt kardeşlerimizi sokağa dökerek Yasin Börü'lerin ölümüne neden olan attığı adımı unutmayacağız.

Konuşma sonrası Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Allah'ın size nasip edeceği bir zaferi vardır" ayetinin yer aldığı bir tablo hediye etti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU