13 yaşında Roman Polanski'nin tecavüzüne uğrayan Geimer, yönetmeni savundu

"Bugün Roman'la bir sorunu olduğunu iddia eden hiçbir kadın benimle temasa geçme zahmetinde bulunmadı"

"Roman Polanski'nin hapishanede olmayı hak ettiğini düşünen herkes yanılıyor" diyen Samantha Geimer, ünlü yönetmenin "kaçmaktan başka çaresi kalmadığını" savundu (AFP)

13 yaşındayken yönetmen Roman Polanski'nin tecavüzüne uğrayan Samantha Geimer, bunu hiçbir zaman "büyük bir mesele" olarak düşünmediğini söyledi.

Geimer'ın, konu hakkında Polanski'nin eşi Emmanuelle Seigner'le yaptığı röportaj Fransa'da yayımlanan Le Point'te çıktı.

Şimdi 60 yaşında olan kadın, "Açık konuşayım: Polanski'yle yaşananlar benim için hiçbir zaman büyük bir sorun olmadı" dedi:

Bunun yasadışı olduğunu, birinin tutuklanabileceğini bile bilmiyordum. İyiydim, hala iyiyim. Bunu büyük bir mesele haline getirmiş olmamız üzerimde çok ağır bir yük oluşturuyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD'de Polanski hakkındaki suçlamaların düşürülmesini isteyen Geimer, "Roman'ın cezasını çektiğini artık herkes bilmeli. Bence uzundu da. Bana göre kimse Polanski'nin hapse girmesini istemedi ama girdi. Bu yeterliydi. Topluma borcunu ödedi" diye konuştu.

Geimer, basın kendisini takip ettiğinde veya çok sayıda duruşmaya girince "bir mağdur olduğunu hissettiğini" vurguladı:

Birinin Roman ve herhangi bir kötü muamele hakkında söyleyecek bir şeyi olsaydı, 1977 bana yardım etmek için gerçekten iyi bir yıl olurdu. Çünkü ailemle birlikte artık evimizden bile çıkamıyorduk. Herkes bize saldırıyordu… Hiç kimse, bugün Roman'la bir sorunu olduğunu iddia eden hiçbir kadın benimle temasa geçme zahmetinde bulunmadı.

Polanski'nin eşi Seigner ise 1970'lerde cinselliğe bakışın farklı olduğunu iddia etti:

Çalışmaya başladığım zamanı hatırlıyorum düşünüyorum da 14 yaşında model oldum. Bütün kızlar, modeller fotoğrafçılarla yattı. Ben de istisna değildim. Ama seks normal bir şeydi, hayatın doğal bir yönüydü. Bütün bu drama, seksi perdeleyen tüm bu karanlık yoktu.

The Telegraph, Seigner'in ifadelerine hak verdiğini söyleyen Geimer'ın şu sözlerle MeToo hareketrini hedef aldığını yazdı:

Kadınlar için ama özellikle genç kadınlar için üzücü. Bu çağda yetişkinliğe ulaştığınızı hayal edin, bu bana çok korkunç geliyor. Mağduriyet iddiasında bu kadar feminist olan ne var anlamıyorum. Bugün kadınların acısına değer veriliyor ve acıyı sömüren koskoca bir endüstri var. Buna katılanlar neye adım attıklarını bilmiyor.

Seigner, röportajın yayımlanmasından sonra Instagram'dan Geimer'la fotoğrafını paylaştı.
 


Geimer da gönderiye "Yeni bir arkadaşım olduğu için çok mutluyum" yazdı.

Ne olmuştu?

Polanski, 1977'de Geimer'ı ünlü aktör Jack Nicholson'ın evine fotoğraf çekimi için davet etmişti. Yönetmenin çocuk yaştaki Geimer'e ilaç ve içkiyle uyuşturduktan sonra tecavüz ettiği öne sürülmüştü.

Tecavüz, reşit olmayan birine uyuşturucu madde sağlamak ve sodomi gibi suçlarla karşı karşıya kalan Polanski, Geimer'ın avukatıyla anlaşmış ve reşit olmayan biriyle yasadışı cinsel ilişki suçlamasını kabul etmişti. Polanski, 42 gün hapiste kaldıktan sonra serbest bırakılsa da cezaevine tekrar gönderilmesinin planlandığını öğrenince 1978'de ABD'den Fransa'ya kaçmıştı. 

ABD, Polanski'nin iade edilmesi için çabalasa da İsviçre ve Polonya gibi ülkelerde mahkemeler bu talebi şimdiye kadar reddetti. Hakkında 5 kadının daha tecavüz iddiasında bulunduğu 89 yaşındaki sinemacı, ABD'yle iade anlaşması olan ülkelerden kaçınarak yaşamını sürdürüyor.

 

Independent Türkçe, The Telegraph, Daily Mail

DAHA FAZLA HABER OKU