Kılıçdaroğlu ile görüşen Sinan Oğan'dan açıklama: Seçimin selameti için diyalog kapılarını açık tutacağız

Oğan, kendilerine dönük bir medya ambargosu olduğunu ifade etti

Fotoğraf: CHP

Ata İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan; Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin ardından CHP Genel Merkezi’nde açıklama yaptı.

Oğan, “Endişelerimizi paylaşmak için kendisini ziyaret ettik” diyerek, “Seçimin selameti için bundan sonra da diyalog kapılarını açık tutacağımızı ifade ettik” ifadesini kullandı.

Başlıca endişelerinin seçmen listesindeki fazla sayıda Suriyeli, Iraklı, Afganistanlı, Pakistanlılar olduğunu belirten Oğan, deprem bölgesindeki 1.6 milyon seçmenin kayıt yaptırmadığını vurguladı.

Bunun demokrasiye ve seçmen iradesinin sandığa yansımasında sıkıntı yaratacağını hem de seçim güvenliğini sıkıntıya sokacak bir konu olduğunu kaydeden Oğan şöyle devam etti:

Hakeza açıklanan sayıların biz daha üzerinde bir kayıp olduğunu düşünüyoruz. Sayın Naci Görür'le bu konuyla ilgili ve genel olarak bir deprem brifingi aldığımda Sayın Görür'ün de kayıp sayısının çok daha fazla olduğu yönünde ifadeleri vardı.

“YSK sandık görevlilerinin iyi niyetini nasıl test edecek?”

Mühürsüz oy konusunda son yayınlanan yönetmelikte açıkların olduğunu gördüklerini belirten Oğan, “Deniyor ki eğer sandık görevlileri iyi niyetle unutmuşsa mühür basmayı, o zaman onlar geçerli sayılacak. Sandık görevlilerinin iyi niyetini nasıl test edecek Yüksek Seçim Kurulu?” diye sordu.

Oğan şunları kaydetti:

Biz Türkiye'nin demokratik bir ortamda seçim güvenliğinin sağlanmış olduğu ve vatandaşların aklında herhangi bir soru işaretinin olmadığı bir seçime gitmek istiyoruz. Ata İttifakı ve onu oluşturan siyasi partilerle beraber biz sandık görevlisi, müşahit kartı, Oy ve Ötesi gibi farklı kuruluşlarla çalışmalar yapıyoruz. Yanlış bilmiyorsam 4 siyasi parti sandık başı görevlisi tayin edecek, beşinci görevli kısmı örneğin boş kalacak. Bizim tespitlerimiz, bizim öngörülerimiz ülkemizin bu en önemli seçiminde hala karanlık noktaların, gri alanların olduğu yönündedir. Bunun ortadan kaldırılması için hem sayın Muharrem İnce'den hem Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan da randevu talep edip, kabul ettikleri takdirde kendilerini de ziyaret edeceğiz. Gündemimiz tek bir başlıktadır. Seçim güvenliğiyle ilgilidir. Onun dışında herhangi bir konuda ne Sayın Kılıçdaroğlu'yla, ne diğer adaylarla görüşmemiz olmadı ve diğerleriyle de başka konuları görüşmeyeceğiz. 4 cumhurbaşkanı adayı olarak sandık güvenliğini sağladığımız takdirde Türkiye'de millet iradesinin sandığa yansımasını sağlamış olacağız.

Oğan ayrıca kendilerine dönük bir medya ambargosu olduğunu ifade etti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU