Bülent Aydemir: Partilerde liste sancısı

Aydemir, CHP’den DEVA’ya Sadullah Ergin talebi gittiğini belirtti

Fotoğraf: Twitter

Habertürk yazarı Bülent Aydemir, CHP’den DEVA Partisi’ne Sadullah Ergin’le ilgili tasarrufta bulunup bulunmayacakları yönünde mesajlar iletildiğini bildirdi.

Aydemir, “Habertürk’teki Partilerde liste sancısı” başlıklı yazısında, CHP listesinden aday olmasının ardından tartışma konusu olan Sadullah Ergin ile ilgili olarak kulis bilgileri aktardı.

“İttifakların netleşmesi, ortak liste-ayrı liste, sandıkta işbirliği tercihlerinin kesinleşmesinin ardından partilerde tepkiler ve istifalar yaşandı” hatırlatmasında bulunan Aydemir, “Daha önce İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, milletvekili adaylığından çekildiğini açıklamıştı. Özellikle Millet İttifakı’nda ortak listelere ve bazı milletvekili adaylarına tepki ve itirazlar oldu. AK Parti Ordu teşkilatında, İYİ Parti Kırklareli teşkilatında, Demokrat Parti Karaman teşkilatında problemler yaşandı” dedi.

Aydemir, Ergin ile ilgili olarak şunları kaydetti:

DEVA Partisi kontenjanından CHP Ankara Birinci Bölge Milletvekili Adayı olarak seçime girecek olan eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin’le ilgili olarak, seçmenden ve teşkilattan CHP’ye büyük tepki ulaştı. Bunun üzerine CHP’nin DEVA Partisi’ne bu adayla ilgili tasarrufta bulunup bulunmayacakları yönünde mesajlar iletildi. DEVA Partisi’nin bu talebe sıcak bakmadığı ifade ediliyor. Başka isimlere de CHP tabanından tepki geldiği belirtiliyor. 

 

Habertürk

DAHA FAZLA HABER OKU