Akşener: 13. Cumhurbaşkanımızı seçmiş gibi iyi hissediyorum, çok iyi çalışacağım

Akşener, “Kişisel olarak da parti olarak da çalışacağım” dedi

Fotoğraf: Habertürk

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Bugün itibariyle kendimi çok iyi hissediyorum. Biz 13. Cumhurbaşkanımızı seçmiş gibi hissediyorum. Çok iyi de çalışacağım. Kişisel olarak da parti olarak da çalışacağım” dedi.

Akşener, Habertürk’te Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtladı.

Altaylı’nın Kılıçdaroğlu’nun adaylığının açıklandığı sırada neden asık yüz ifadesine sahipsinin sorusu üzerine Akşener, fotoğrafları incelediğini bunun ışıktan kaynaklı olduğunu belirtti. Akşener, “Mutsuz gibi bir durum yok. Bir gece evvel hiç uyumadım.  Uykusuzlukta biraz hareketleriniz ağırlaşıyor” diye konuştu.

İYİ Parti lideri, Perşembe günü masadan kalkmasını “Herkes bana 'masadan kalktı' diyor ama öyle değil masa kalktı” ifadeleriyle değerlendirdi. Akşener şöyle devam etti:

Müzakere alanı tıkandığı zaman elbette sertleşmeler elbette zıtlaşmalar olur.

Ersan Şen açıklaması

Hukukçu Ersan Şen'e canlı yayın sırasında adaylık teklif edildiği iddiaları üzerine Akşener, “Şen’i çok değerli bulurum. Saygınlığı olan bir hocamız. Evimde yemekte ağırlayıp fikirlerinden faydalanacağım” dedi ve Şen’e böyle bir teklifte bulunmadığını kaydetti.

"Açıklama neden çok sertti?"

Akşener, 6’lı Masa’ya yönelik sert eleştiriler yönelttiği açıklaması için “Evet sertti. Sert olmalıydı” değerlendirmesinde bulundu. Akşener şöyle devam etti:

O metni kendim yazdım. Tarihçiyim, sosyal bilimciyim. 28 yıldır aktif politika yapıyorum. Aslında net olmasına dikkat ettim. Aşırı netlikler genel olarak sinirleri bozar.

“13. Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu olacak”

Akşener, “13. Cumhurbaşkanı, Millet İttifakı'nın adayı yani Sayın Kılıçdaroğlu olacak” diye konuştu.

İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş'ın kendisini ziyaretine dair konuşan Akşener, “Bu arkadaşlarımızın aktif olmaları gerekiyordu. Kampanyada ve sonrasında taşın altına ellerini ve gövdelerini koyacaklarının ispatı lazımdı ve orada uzlaştık” dedi.

Akşener iki isim için, “Bu iki arkadaşımızın popülaritesi benden fazla” değerlendirmesinde bulundu.

“Ne çok şey yaşamışız anlatırken kalbim yoruldu” ifadelerini kullanan Akşener’e Fatih Altaylı, “4 gün içinde tüm Türkiye’nin kalbini yordunuz” karşlığını verdi. Bunun üzerine Akşener, “Hakkını helal etsin herkes ama iyi bir şey oldu” dedi.

“Bugün itibariyle kendimi çok iyi hissediyorum”

Akşener, “Bugün itibariyle kendimi çok iyi hissediyorum. Biz 13. Cumhurbaşkanımızı seçmiş gibi hissediyorum. Çok iyi de çalışacağım. Kişisel olarak da parti olarak da çalışacağım” ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU