Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu

Adayın ismini Karamollaoğlu açıkladı

Millet İttifakı'nın Saadet Partisi Genel Merkezi'ndeki 13'üncü toplantısı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığıyla sonuçlandı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortak cumhurbaşkanı adayı olması sonrası 6'lı Masa'dan ayrılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de toplantıya katıldı.

Bugün Saat 14:00'te yapılması planlanan toplantı önce 15:00'e daha sonra ise 16:00'ya ertelendi.

İYİ Parti'nin Yavaş ve İmamoğlu'nun "cumhurbaşkanı yardımcısı" olarak atanması teklifinde bulunması sonrası Akşener ve Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı toplantısı öncesi bir görüşme gerçekleştirdi.

Sözkonusu görüşmede İmamoğlu ve Yavaş'ın da yer aldığı iddia edildi.

Saatler süren toplantı sırasında Saadet Partisi Genel Merkezi önünde konuşma alanı kuruldu. Vatandaşlar kalabalık oluşturdu.

Çeşitli sloganların atıldığı genel merkeze bayraklar da asıldı.

"Adayımız Kılıçdaroğlu"

Kürsüye ilk olarak Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu çıktı. Kısa bir konuşma yapan Karamollaoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı'nı oluşturan 6 partinin cumhurbaşkanı adayı olduğunu açıkladı. 

Karamollaoğlu sözü, Kılıçdaroğlu'na bıraktı. 

CHP lideri ve 13. Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, sofralarında herkese yer olduğunu belirterek, "Türkiye'yi, istişare ve uzlaşıyla yöneteceğiz" dedi.

CHP lideri, "Millet İttifakı'nın genel başkanları, cumhurbaşkanı yardımcısı olacaktır. Kapımız ortak Türkiye hayalimizi paylaşan herkese açıktır" ifadelerini de kullandı. 

Mutabakat metni açıklandı

Millet İttifakı liderleri, 12 maddelik mutabakat metnini imza altına aldı. 

Metinde 12. madde İmamoğlu ve Yavaş'a ayrıldı:

İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları Sayın Cumhurbaşkanı'nın uygun gördüğü zamanda ve tanımlanmış görevlerle Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanacaklardır.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU