Yaşar Okuyan, Akşener'in masadan kalkmasını yorumladı: Haklı çıktım ama sevinmiyorum

Akşener'in masayı dağıtması halinde onunla ilgili belgeleri açıklayacağını iddia ettiği için İYİ Parti'nin tepkisini çeken ve CHP ile ilişiği kesilen Yaşar Okuyan, Akşener'in 6'lı Masa'dan kalkmasının ardından Independent Türkçe'ye konuştu

Yaşar Okuyan, son gelişmeleri değerlendirdi / Fotoğraf: Independent Türkçe

Bir dönem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak da görev yapan Yaşar Okuyan, geçmişte Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Anavatan Partisi'nde de siyaset yaptı.

Siyaset hayatına son yıllarda CHP üyesi olarak devam eden Okuyan, bir süre önce katıldığı bir televizyon programında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le ilgili olarak "O masayı dağıttığı anda Sayın Meral Akşener ile ilgili bizim de ben ve benim neslimin söyleyecekleri var. Belgeler ve dosyalar var" iddiasında bulundu.

Okuyan, bununla da kalmayarak iddialarını "Sayın Kılıçdaroğlu'na dosyayı masa kurulurken söyledim. 3 gün önce de hatırlattım. Ve ona Meral Hanım'la ilgili bir dosya verdim. Dosyayı Kılıçdaroğlu kullanmayacak ben kullanacağım" diye sürdürdü.

Ancak Kılıçdaroğlu, Okuyan'ın bu iddiasını yalanladı.

 

okuyankılıçdaroğlu.PNG
Okuyan'ın Kılıçdaroğlu'yla görüşmesine dair paylaşımına İYİ Partililerden tepki gelmişti

 

İYİ Partililerden gelen tepkiler üzerine CHP ile ilişiği kesildi

Okuyan'ın 21 Şubat'ta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşüp bunu farklı tarihte birlikte çekilmiş fotoğraflarıyla birlikte duyurmasının ardından İYİ Parti cephesinden peş peşe sert açıklamalar geldi.

Örneğin İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu yalancının genel başkanıma iftirası ortada dururken, bu görüntüyü kabul etmiyorum" dedi.

İYİ Parti'den gelen tepkilerin ardından CHP'nin kurumsal hesabından yapılan açıklamada Okuyan'ın partiyle ilişiğinin yani bağının kesildiği duyuruldu. Bunun üzerine Okuyan da istifasını kamuoyuna paylaştı.

 

chpaçıklama.PNG
Okuyan'ın CHP ile ilişkisinin kesildiği partinin Twitter hesabından yapılan açıklama ile böyle duyurulmuştu

 

Kararı "Hukuk tanımaz" olarak niteledi

Bu gelişmelere dair 22 Şubat'ta Independent Türkçe’ye konuşan Okuyan, partideki disiplin süreci işletilmeden karar alındığını belirterek, bu durumu "Hukuk tanımaz" olarak nitelemiş ve "İYİ Parti çevreleri görüşmeden rahatsız olmuş, ortalığı karıştırmışlar" iddiasında bulunmuştu. 

Bu konu tam da unutuldu derken 6'lı Masa'da kriz patlak verdi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkarak masadan ayrıldı.

Yaşar Okuyan bu gelişmenin ardından sosyal medyada ismi en çok anılan kişilerin başında yer aldı.

Okuyan'ın bu gelişmeye dair ne yorum yapacağı merak konusu oldu. 

Merak edilen soruların cevabını öğrenmek için bir kez daha Okuyan'ı aradık. 

Okuyan "açıklayacağım" dediği belgelere dair bir şey söylemese bile Akşener'e yönelik eleştirilerini sürdürdü.

 

kılıçdaroğluokuyan.jpg
Okuyan, Kılıçdaroğlu'yla yeniden iletişim kurduğunu iddia etti / Fotoğraf: @yasarokuyan

 

"6'lı Masa kurulurken Kılıçdaroğlu'na 'dikkat edin' dedim"

Nasıl değerlendiriyorsunuz son gelişmeyi?

52 yıllık gazeteciyim. 52 yıldır da siyasi mücadelenin içinden geliyorum. Bu tecrübe demektir. Meral Hanım'ın geçmişini, ne yapabileceğini biliyorum. Yeni değil. Bir sene önce 6'lı Masa kurulurken Sayın Kılıçdaroğlu'na arz ettim. 'Bakın burada dikkat edin' dedim. Benim için şaşırtıcı olmadı. Depremden iki gün önce bir mahali televizyonda "O bozacak. Bozmaya kalkma, sokağa çıkamazsın" dedim. Benim içim rahat. İnsanlar daha iyi anladılar bizi. Problem yok.

"İYİ Parti'nin intihar ettiğini düşünüyorum"

Bundan sonrasına dair öngörünüz nedir? Kılıçdaroğlu'nun seçilme şansı azaldı mı?

Deprem olmasaydı çok daha net şeyler söyleyebilirdim. Depremin etkisi ölçümlenemediği için bu gelişme partiler adına ne getirir, ne götürür bilemiyorum. Arkadaşlar çalışıyorlar. Şu an ihtiyatlı konuşmamın nedeni depremin partilere artı ve eksi etkilerini bilmiyor olmamdan kaynaklanıyor. Onu bilirsem daha net konuşurum. Ama ben İYİ Parti'nin intihar ettiğini düşünüyorum.

"Beş puan aşağı inecek asgari"

Neden?

Çünkü yüzde 15 civarında olan oyunda CHP sempatizanlarının oyları da var. Ve göreceğiz seçimde en az 5 puana mal olacak. 5 puanı aşağı inecek asgari.

 

iyiparti.jpg
Okuyan, İYİ Parti'nin oy kaybedeceğini iddia etti / Fotoğraf: AA

 

"Niye imza attın oraya"

İYİ Parti'nin bundan sonrasında yol haritası sizce nasıl olur?

İYİ Parti ne yapacak? Bir gün önce imzaladığın şeyi inkar ediyorsun. Niye imza attın oraya?

CHP ve Kılıçdaroğlu'na bir kırgınlığınız var mı?

Hayır hayır. Ben sayın genel başkanla iletişim kurdum, problem yok.  

Partiden ilişkinizin kesildiğine dair açıklama sonrasında mı kurdunuz?

Tabii tabii. Bugün.

Ne konuştunuz kendisiyle?

Kendisine herhangi bir sorunum olmadığı söyledim, mücadeleye devam ediyoruz o kadar. (Okuyan burada fazla detay vermek istemedi)

"Seçmenin öfkesi inanılmaz"

5'li Masa'ya yeni partiler eklenir mi?

Olabilir. Bir sürü seçime katılma hakkına sahip olan başka partiler var. Bir kısmı o tarafa, bir kısmı bu tarafa gider. Mesele 5'li Masa'yı aştı. 5'li Masa diye adlandırılacak bir şey değil artık. Yeniden şekilleniyor. Seçmenin öfkesi inanılmaz. Yani bana dünden beri gelen mesajları bir görseniz. Telefon mesajlara yetişmiyor. Haklı çıktım ama buna sevinmiyorum, Meral Akşener'i tanıdığım için. Şimdi Meral Hanım'la şey yapacağız, en azından kamuoyunun önünde seçim meydanlarında Yaşar Okuyan olarak CHP'yle alakası yok….  Biz de bazı şeylerimizi ortaya koyacağız. "Hanya'yı Konya'yı göreceğiz. 

 

 

akşener.jpg
Okuyan, Akşener'e yönelik eleştirilerini sürdürdü

 

"CHP'yi karıştırmaktan vazgeçsin, adaylığını koysun"

Sizce seçim ikinci tura kalır mı bu şartlarda?

Onu kestiremiyorum. Depremin yol açtığı artı ve eksilerin ne olduğunu bilemiyoruz. Yani depremin iktidara, muhalefete yansımaları var. Seçim en kötüsü ikinci tura kalır. Yani o muhakkak. Meral Akşener'in yüreği yetiyorsa CHP'yi karıştırmaktan vazgeçsin adaylığını koysun. Boyunun ölçüsünü bir kere daha alsın.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU