Star Wars'ta yeni iddia: Snoke aslında kılık değiştirmiş eski bir düşman

Bu durum birçok şeyi açıklıyor

Yeni teori Snoke’un Old Republic ve Darth Vader’ın geçmişi hakkındaki engin bilgisini açıklıyor (IMDb)

Yeni Star Wars filmi, Star Wars: Son Jedi’daki (Star Wars: The Last Jedi) büyük düşman aslında George Lucas’ın orijinal üçlemesindeki bir karakter olabilir.

Şu aşamada J.J. Abrams’ın yönetmenliğini üstlendiği Star Wars: Skywalker’ın Yükselişi’nin (Star Wars: The Rise of Skywalker), İmparator Palpatine’ı (Ian McDiarmid) geri getireceği biliniyor. Ancak yeni bir hayran teorisi Palpatine’ın, Rian Johnson’ın yönetmenliğini üstlendiği bir önceki filmde Snoke (Andy Serkis) kılığına girerek yer aldığını ileri sürüyor.

İmparator Palpatine’ın Sith’lerin kuvvet aldığı gücün karanlık tarafını kullanarak bilincini başka bir bedene aktarmış olabileceği teorisi daha önce ortaya atılmıştı. Bu durum Palpatine’ın yeni filmde geri gelmesini açıklayabilir. Ayrıca bir Reddit kullanıcısının Palpatine’ın Snoke olduğu yönündeki teorisini de destekleyebilir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Birincisi bu Snoke’un Old Republic ve Darth Vader’ın geçmişi hakkında bu kadar çok şeyi nasıl bildiğini açıklar.

Bu noktada, iki karakterin sonunun da “aşırı özgüven” sonucu güvenilir müttefiklerinin ihanetini görememesiyle geldiğini belirtmekte fayda var.

Bu durum Star Wars: Episode VI – Return of the Jedi’yda Palpatine’ın Darth Vader tarafından öldürülmesine yol açmış ve Star Wars: Son Jedi’yda, Snoke’un Kylo Ren’in ölümle sonuçlanan  sadakatsizliğini fark etmemesine neden olmuştu.

Tüm bunları destekleyen bir ipucu da Johnson’ın Star Wars: Son Jedi’yda Snoke’un Rey’e işkence yaparken görüldüğü sahnede seçtiği müzik.

Filmin hayranları bu müziğin Palpatine’ın müziği olduğunu hemen fark etmişti. Artık Palpatine’ın geri gelişinin doğrulandığını göz önüne alırsak, Johnson bu ipucuyla başından beri buna mı işaret ediyordu? Son derece mümkün.

Star Wars: Skywalker’ın Yükselişi, Türkiye’de 20 Aralık 2019’da vizyona girecek.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU