Gerçek saygınlar

Geçmiş ve gelecek, forumun iki simgesi. Miras ve onun gelişimi. Başlangıç ​​noktası olarak değerler ve hedef olarak ufuk

Suudi Arabistan Medya Forumu'nun Riyad'daki oturumlarından / Fotoğraf: Beşir Salih

Gerçek şu ki, forum bir gösteri ya da bir festival havasındaydı. Muhammed Fahd el-Harisi, mutlak bir beceriyle ustalaşması dışında herhangi bir medya çalışması almadı.

Gerçek şu ki, forum Suudi Arabistan'ın organize olma ve başarma yeteneğinin göz kamaştırıcı ve şaşırtıcı bir göstergesiydi.

Sunum konferans salonlarının içinde ve dışındaydı. Her yerde Suudi erkekler ve kadınlar vardı.

Kırışık yüzlerin, ağarmış saçların göründüğü konuk dizisi dışında herkes genç. Allah rol modellerin ve salihlerin ömrünü uzatsın.

Yılın Medya Kişisi Ödülü bu isimlerden biri olan Suudi Arabistan El Cezire Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Suudi Arabistan Gazeteciler Derneği Başkanı Halid bin Hamad el-Malik'e verildi.

Suudi Arabistan basınının harf harf el yazması zanaatından bir saat içinde binlerce nüsha basmaya kadar geliştirdiği öncü modeli.

Bunlar harf savaşçıları ve mürekkep hokkalarının öncüleriydi. Güvenilirdiler. İnsanlar onları sevmiş ve yetkinliklerinden, vicdanlarındani yüreklerinden emin olmuşlardı.

Okaz Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni meslektaşım Cemil ez-Ziyabi'yi onurlandırmak gelecek nesle ve çalışkanlara bir övgü niteliğindeydi.

Ancak, tüm bu nesiller artık basılı gazeteciliğin kalıntılarının son aşamalarını yaşıyor. Benimle el sıkışan herkes iki soru sordu:

"Beyrut nasıl?" ve "Yazılı basın ne durumda?"

İlk sorunun cevabı: Evlatları onun için korkuyor.

İkinci sorunun cevabı: Evlatlarının umudu var.
 


Kâğıdın geri çekilmesi, baskının geri çekilmesi anlamına gelmez.

Çünkü bu sadece bir ortam veya malzemeden diğerine geçiştir.

Bu daha önce yazarların başına geldi. Artık basılmıyor ama bu düşüncenin, şiirin ve romanın yok olduğu anlamına gelmiyor.

Meslektaşım Halid el-Malik başka bir şey ima etti: Bir nesil, başka bir nesil için yerleri boşaltıyor. Hayatın kanunu ve dünyanın yasası.

Her halükârda yarım asırlık fedakârlık yaptığı mesleğini savunma mücadelesi veren en önde gelen isim oydu.

Devleti bu mesleği desteklemekten vazgeçmemeye ve bu mesleği değişimin hakimiyetine bırakmaya çağıran da oydu.

Gazetecilik, ülkelerin sırtında bir yük değil, ülkelerin tarihinin ve geleceğinin bir parçasıdır.

Ülke, yeniden doğuşun sabitelerinin ve köşelerinin benzeri görülmemiş bir evresini yaşarken onun yok olması caiz değildir.

Geçmiş ve gelecek, forumun iki simgesi. Miras ve onun gelişimi. Başlangıç ​​noktası olarak değerler ve hedef olarak ufuk.

Ve her şeyden önce, Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın adını ve unvanını taşıyan cesur çaba ve büyük yürüyüş.

 

 

*Bu makalede yer alan fikirler yazara aittir ve Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

Independent Türkçe için çeviren: Asasmedia

Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU