GSM operatörleri depremzedelerin fatura borçlarının tahsilatını erteliyor ama silmiyor

Depremin ardından iletişimde yaşanan aksaklıklardan dolayı eleştirilerin odağında olan GSM şirketleri bölgede bulunan müşterilerin fatura borçlarının tahsilinde belli sürelerle ertelemeye gidiyor. Ancak "borcu silin" taleplerine henüz bir cevap yok

Depremden sonra iletişimde yaşanan aksaklıklardan dolayı GSM şirketlerine yönelik eleştiriler de var

Depremin ardından yapılan açıklamalarda deprem bölgelerinde vergi borçlarının ödenmesi ve beyannamelerinin verilmesi yaz aylarına kadar ertelenmiş ancak silinmemişti.

Benzer bir durum özel şirketlerden kaynaklanan borçlar için de geçerli.

GSM operatörleri yaptıkları açıklamalarda borçların ertelendiğini duyuruyor.

Türk Telekom'dan bugün yapılan açıklamada "Deprem bölgesindeki müşterilerimizin iletişimlerinin aksamaması adına ödeme yapılmaması durumunda iletişimde hiçbir kesinti yapılmayacak, gecikme faizi alınmayacak, her türlü ödeme, ücretsiz hat dondurma, iptal talepleri karşılanacaktır" denildi.

 

 

 

 

Depremzedenin borcuna bir hafta erteleme

Yine gazeteci Batuhan Çolak tarafından Twitter hesabından yapılan paylaşımda depremzede bir vatandaşın tarafına gönderilen borca cevaben yazdığı "Eve giremiyoruz. Borcumuzun sıfırlanmasını istiyoruz" mesajına Turkcell'den gelen "Borcunuz bir hafta ötelenmiştir. Faiz uygulanmayacaktır" dediği görüldü.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU