CHP’li Özel: Tayyip Erdoğan, 200 yıl öncesinden beri tek adam rejiminin meraklısı

Özel, Numan Kurtulmuş’u “Kurtuluş Savaşı’nın ve kuruluş mücadelesinin karşısında yer alan siyasi akımın bugünkü devamı” olarak niteledi

Fotoğraf: AA

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Tayyip Erdoğan, 200 yıl öncesinden beri tek adam rejiminin meraklısı, demokrasinin tam olarak karşısında” dedi.

Özel, Sosyal Demokrasi Derneği’nin bugün İzmir’de düzenlediği ‘2. Yüzyılında Cumhuriyet ve Değerleri’ söyleşisine katıldı.

“Teorik olarak değil, pratik olarak da 150 yıldır Numan Kurtulmuş, bütün demokratikleşme çabalarının, daha sonra da Kurtuluş Savaşı’nın ve Kurtuluş Savaşı’ndan sonraki kuruluş mücadelesinin karşısında yer alan siyasi akımın bugünkü devamı” diyen Özel, “Ben, bunu Meclis’te yüzlerine de söylüyorum. Bu lafı etikten sonra söylersin. Etmeyip takiyeye devam etseler, o zaman bir şey diyemiyorsun. Tayyip Erdoğan, 200 yıl öncesinden beri tek adam rejiminin meraklısı. Demokrasinin tam olarak karşısında. Şimdi ikinci yüzyıla geldik. Birinci yüzyıldaki kadar zor değil işimiz. Birinci yüzyılda, Anadolu’daki imkansızlıkları, ekonomik imkansızlıkları, salgın hastalıkları, eğitimsizliği, Cumhuriyet’in bütün imkansızlıklarını ayrı ayrı anlatmayayım” ifadesini kullandı.

Özel şöyle devam etti:

Tayyip Bey şöyle yapıyor. Toplumda bir farklılık alanı bulacak. Alevi-Sünni. Bugüne bakmayın. Şimdi seçimlerde Alevilerden oy lazım. İbadethane olarak saymamak ve bunla inat etmekle birlikte bir iki adım bir şey yapıyor. Ama neler yaptığını ve zihniyetini biliyoruz. ‘Cemevi, cümbüşevi’ dediği günleri biliyoruz. Onun üstünde tepiniyor. Fay hattını görünür kılıyor, belirginleştiriyor, ayrıştırıyor, uzaklaştırıyor. Kutuplaştırıyor, karşı kutbu şeytanlaştırıyor. Kendi arkasını kalabalıklaştırıyor. Ortak bölenlerin en büyüğü kendisi.

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU