CHP heyeti Bakan Bozdağ ile görüştü: Mahkemelere müdahaleye müdahale etmenizi istiyoruz

CHP Grup Başkanvekili Altay, İBB Başkanı İmamoğlu’nun davasıyla ilgili görüştüklerini kaydetti. Altay, " normal demokrasilerde aslında bizim bir talebimiz olmadan HSK’nın bu meseleye el atması gerekirdi" dedi

Fotoğraf: AA

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ile CHP Genel Başkan Yardımcıları Bülent Tezcan, Muharrem Erkek ve Seyit Torun; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun davasına bakan hakimin görev yerinin değiştirilmesi ile ilgili bugün Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüştü.

CHP Heyeti görüşmenin ardından TBMM’de açıklama yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"HSK’nın bu meseleye el atması gerekirdi"

Heyet adına konuşan Engin Altay şunları kaydetti:

Güzel bir enstantane oldu. Ben Bakan’a dedim ki; ‘Adalet Bakanı olarak ilk cümlenizin, ‘ben mahkemelere müdahale edemem’ diyeceğinizi biliyoruz.’ O arada Sayın Tezcan dedi ki ‘Evet, mahkemelere müdahaleye müdahale etmenizi istiyoruz.’ Yaşadığımız olay, tam olarak bugün yaşadığımız bu.

İmamoğlu hakkında süren ve ilk derece mahkemede 14 Aralık’ta sonuçlanan, kamuoyunca da ‘ahmak davası’ olarak bilinen dava ile ilgili süreçte; sosyal medyada, yazılı ve görsel medyada kimi haberler çıkmıştı. Davanın ilk hakimine baskı yapıldığına, İmamoğlu’na iki yıl ve üstü ceza ve siyasi yasak getirmesi ile ilgili basınç uygulandığıyla ilgili o hakimin, ilk hakimin yakın çevresine ve kimi insanlara bu baskıyı anlattığı ile ilgili gazete haberleri ile Türkiye sarsılmıştı.

Normal ülkelerde, normal demokrasilerde aslında bizim bir talebimiz olmadan; Sayın İmamoğlu’nun avukatlarının talebi olmadan HSK’nın bu meseleye el atması gerekirdi. Geldiğimiz noktada bugüne kadar el atmak şöyle dursun; HSK’nın bu işle vazifeli birinci dairenin bu konuda hiçbir gayreti olmadı.     

 

 

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU