İmamoğlu: Ülkede, muhalefet tarafından yönetilen hiçbir alanı bırakmak niyetinde değiller

İBB Başkanı İmamoğlu, “Şimdi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde hem de pek çok CHP belediyesine, Millet İttifakı belediyesine kayyum atama senaryosunu ortaya koyma gayreti içerisindeler” dedi

Fotoğraf: AA

CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanı, Konya’da toplantı yaptı. Toplantıda kürsüye çıkan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Zamanla ülkeyi yönetenler aslında milletimizin temsilcileri olduklarını unuttular. Kendilerini, devletin sahibi olmaya dönük bir sıfata, bir fıtrata büründüler. Öyle ki İstanbul’da bunun örneklerini çokça tespit ediyoruz. Memleketi de İstanbul gibi kendi mülkleri sanmaya başladılar. Burada tüm bu hamleleri millet vicdanında boşa çıkaracak” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Bana getirilen son süreçteki siyasi yasak ve hapis cezasına, belediyelerimize açılan terör ve bir takım sair soruşturmalara dönük süreç temeli bugün değil. Adım adım el yükselterek devletin tüm enstrümanlarıyla üstümüze geldikleri bir gerçek” diye konuşan İmamoğlu şunları

Süreçte, bana yapılan hakarete verdiğim cevap üzerinden ve ilk savcısının hiç de önemsemediği bir hazırlığın başladığı bir ortamda, olayın geçtiği günden tam 22 ay sonra dava açıldı. Peki şimdi duracaklar mı? Durmayacaklar. Şimdi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde hem de pek çok CHP belediyesine, Millet İttifakı belediyesine kayyum atama senaryosunu ortaya koyma gayreti içerisindeler.

Ülkede, muhalefet tarafından yönetilen hiçbir alanı bırakmak niyetinde değiller. Bu kadar gözleri dönmüş bir süreci hep birlikte yaşıyoruz. Yani mesele sadece benden ibaret değil aslında. Ülkeyi götürmek istedikleri ve götürmeye çalıştıkları karanlık bir dönem, despotik bir yönetim uygulama süreci.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bizler Hz. Mevlana’nın işaret ettiği gibi mum olmanın kolay olmadığını, ışık saçmak için yanmak gerektiğini gayet iyi bilen insanlarız. Gerekiyorsa yanacağız ama o umut ışığını asla söndürmeyeceğiz. Her koşulda sonsuz güç vereceğiz birbirimize ve bu konudaki dayanışmamızla tarih yazmaya devam edeceğiz. Hepimiz için hep birlikte mücadele etmekten, kararlı bir şekilde dimdik ayakta durmaktan vazgeçmeyeceğiz” dedi.

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU