Lille Yusuf Yazıcı'yı açıkladı

Fransız ekibi Lille, Trabzonsporlu Yusuf Yazıcı'yı 5 yıllığına renklerine bağladığını açıkladı

Yusuf Yazıcı / Fotoğraf: AA

Fransa Birinci Futbol Ligi (Ligue 1) ekiplerinden Lille, Trabzonspor'un genç yıldızı Yusuf Yazıcı'yı transfer ettiğini açıkladı.

Lille Kulübü'nün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Lille Futbol Kulübü, Trabzonspor'da forma giyen ofansif orta saha oyuncusu Yusuf Yazıcı'nın transferini gerçekleştirdi. 

22 yaşındaki Türk milli futbolcu ile 2024 yılına kadar 5 yıllık sözleşme imzaladı" ifadelerine yer verildi.

Kulüp CEO'su Marc Ingla, Yusuf'un Lille ile anlaşmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, şöyle konuştu:

Bu kulüp için önemli bir operasyon. Yusuf genç yaşına rağmen ülkesinde çok popüler ve ünlü bir oyuncu. Trabzonspor'da liderdi ve milli takım futbolcusu. Gelecekteki sezon için oyunumuzu daha da zenginleştirecek olan kayda değer sol ayağı ile mükemmel teknik özelliklerine, yeteneğine, çok iyi bir kaliteye sahip. Bizimle ilerleyişine devam edeceğinden, yeteneğini Lille formasıyla hızlı bir şekilde göstereceğinden ve ekibimize başarılı bir sezon geçirmesine yardımcı olabileceğinden eminiz. Ona hoşgeldin diyoruz.

Öte yandan kulüp, resmi Twitter hesabından Yusuf Yazıcı'nın tesisleri gezdiği görüntülerin yer aldığı bir videoyu takipçileriyle paylaştı. 

 

 

Trabzonspor, Yazıcı'nın transferi karşılığında Fransız ekibinden 17 milyon 500 bin euro ve Portekizli Edgar Le’yi alacağı belirtildi. Ayrıca bordo-mavililer Yusuf Yazıcı'nın bir sonraki satışından ise yüzde 20 pay alacak. 

Yusuf Yazıcı'nın imza töreni bugün saat 21.00'de gerçekleştirilecek.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU