BAE'nin en önemli ulusal etkinliği: 2071 yılına uzanan vizyon pusulası

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) en önemli ulusal etkinliklerinden yıllık toplantılar, dün sona erdi. Toplantıda, BAE’nin önümüzdeki elli yılı kapsayan planları ele alındı

2017'de ilk oturumunun başlatılmasından bu yana, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) hükümetinin yıllık toplantıları, 2071 yılına uzanan gelişimsel bir vizyon geliştirmek için pusula haline gelmiş durumda.

Masadaki dosyaların niteliği, kurucu liderlik tarafından kurulan bir gelenek ve tüm federal ve yerel makamların birlikte ilerlemesi BAE'nin geleceği için önem taşıyor.

BAE'nin tüm karar mekanizmalarının katılımıyla gerçekleşen bu yıllık ulusal meclisin, verdiği kararlar bir beyin fırtınasının yanında, uygulamaya yönelik tavsiyeler de içeriyor.

Bu toplantılar, öne çıkan ulusal etkinlik olmasının yanı sıra, her biri kendi uzmanlık alanında başta gençler olmak üzere liderler için sadece yerel gerçekliği değil, aynı zamanda küresel jeopolitik gerçekliği de düşünme, analiz etme ve tanıma yollarına yakından bakma açısından bulunmaz bir fırsat olarak kabul ediliyor.

23 Kasım Çarşamba günü sona eren yeni oturumda, BAE hükümetinin, başta eğitimin geleceği, millileştirme dosyası, ekonomi ve BAE'nin dijital dünyadaki hedefleri olmak üzere, önümüzdeki elli yılı kapsayan planlar ele alındı.

Ayrıca toplantıda, 28'inci Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı'na (COP28) BAE'nin ev sahipliği yapmaya hazır oluşu da ele alındı.


BAE'nin yıllık geleneği haline gelen bu toplantıların nihai hedefi, federal ve yerel sektörlerin tamamlayıcı performansı, karar alıcıları, planlamacıları ve yöneticileri belirli dosyaları tartışmak ve uygulanabilir vizyonlar ortaya koymak için tek bir çatı altında buluşturmak. 

BAE liderliği, hükümetin eylemi için bir yol haritası çizmek üzere entegre bir sisteme ulaşmak ve BAE'nin üniter deneyiminin benzersizliğini bir kez daha kanıtlamak için bu toplantıları düzenlemeye önem gösteriyor.

Bu toplantılarda federal hükümet veya yerel yönetimler düzeyinde, sonunda devletin stratejik vizyonuna hizmet etmek için fikirler çarpıştırılıyor.

Toplantıların başlangıcından beri onlarca girişim, plan, program ve strateji ortaya konuldu.

Gelecekteki zorluklar için proaktif bir şekilde vizyonlar ve çözümler geliştirilip, ülkenin rekabet gücü ve liderliği pekiştirildi. Bununla birlikte dünyada lider konumlara ulaşıldı. 

Bu toplantılar, devletin liderliği ve rekabet gücü olan tek bir hedefte birleşen çerçeveler ve belirleyicilere göre çalışan bir hükümet çalışma ekibi olarak toplantı ve diyalog platformu haline geldi. 


BAE hükümeti 2022 toplantıları çalışmalarının sonunda, bilge liderliğin ülke ve vatandaş için refah ve istikrar sağlama, fırsatları, zorlukları ve değişkenleri ile çocuklarının yaşam kalitesini yükseltme ve nesillerin geleceğe hazır olmalarını sağlamaya yönelik sağlam yaklaşımı vurgulandı.

Bu yıllık ulusal toplantılar, BAE toplumuna hizmet etmeyi ve bir sonraki aşamanın gereksinimlerinin farkında olan ulusal kadroları hazırlamayı amaçlayan entegre bir hükümet sistemi haline gelmeyi başardı.

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU