Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vatandaşlarımızın icra takibine uğramasına yol açan 2 bin lira ve altındaki borçlarını tasfiye ediyoruz

Erdoğan, "15 Ağustos 2022'den önce icra takibi başlatılmış 2 bin lira ve altındaki alacakların gider gösterilerek vergiden düşürülebilmesini ve tasfiyesini sağlıyoruz. Yaklaşık 10 milyon dosya ve 5,5 milyon kişi icra takibinden kurtulmuş olacaktır" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan konuşmasınında başında Yunanistan'a yönelik eleştirilerde bulunarak, "Yunanistan ne siyasi ne ekonomik ne askeri bakımdan bizim dengimiz olmadığı için muhatabımız değildir" dedi.

Büyüme rakamlarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Yatırım, istihdam, üretim, ihracat, cari fazlayla büyüme esasına dayanan Türkiye Ekonomi Programına uygun devam ettiğimizin işaretidir" diye konuştu.

"Önümüzdeki yıl sonuna doğru enflasyonu yüzde 20'lere düşüreceğiz"

"Türkiye olarak inşallah yılbaşından sonra ülkemizdeki enflasyonun hızla inişine şahitlik edeceğiz" diyen Erdoğan, "Önce 40'lı, ardından 30'lu, yıl sonuna doğru 20'li rakamlardaki enflasyonla ülkemizi bu tehdidin gölgesinden çıkarmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan şöyle devam etti:

Asgari ücretten emekli ve memur maaşlarını yükseltmeye, sosyal yardım programlarını yeni bir anlayışla genişletmeye kadar pek çok tedbiri hayata geçireceğiz. Orta Vadeli Program sonunda milli gelirimizi 1 trilyon doların üzerine çıkarmayı hedefliyoruz.

"2 bin TL ve altındaki icra borçları tasfiye edilecek"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, icra takibi başlatılan borçlarla ilgili de yapılacak düzenlemeyi açıkladı.

"Vatandaşlarımızın bir kısmının icra takibine uğramasına yol açan 2 bin lira ve altındaki borçlarını tasfiye ediyoruz." diyen Erdoğan şöyle devam etti:

15 Ağustos 2022'den önce icra takibi başlatılmış 2 bin lira ve altındaki alacakların gider gösterilerek vergiden düşürülebilmesini ve tasfiyesini sağlıyoruz. İcra takibine konu yaklaşık 10 milyon dosya ve yaklaşık 5,5 milyon vatandaşımız icra takibinden kurtulmuş olacaktır. Hükümet olarak aldığımız bu kararın yasal düzenleme adımını, ekim ayında Meclis'in açılmasıyla Cumhur İttifakı'nın meclis grupları hemen atacaktır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU