Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zenginobuz: Üniversiteye, yabancı kontenjanından giren Türk öğrenciler var

Boğaziçi'ne yabancı kontenjanından giren Türk vatandaşı öğrenciler olduğunu öne süren Zenginobuz, “YÖK’e de şikayet edeceğiz ama YÖK, yok şu an. YÖK, Boğaziçi’ne karşı saldırılan destekçisi" ifadelerini kullandı

Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ünal Zenginobuz, katıldığı Fatih Altaylı ile Teke Tek programında Boğaziçi Üniversitesi'ne "yabancı öğrenci alımı" ile ilgili iddialarda bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Zenginobuz, Boğaziçi Üniversitesi’nde birtakım Türk öğrencilerin, yabancı kontenjanı ile sınavsız şekilde bölüme yerleştiğini öne sürdü.

Hakkında açılan soruşturma sonucu 22 Ağustos’ta üç ay görevden uzaklaştırılan Zenginobuz, “Yabancı öğrenci kontenjanından seçilmiş bazı Türk vatandaşlarının sınavsız olarak okula alınmasına karşı çıktığım için görevden alındım” dedi.

Boğaziçi Üniversitesi'ne girmenin çok zor olduğunu vurgulayan Zenginobuz, "100 bin dolarlık bir eğitimi bedavaya alıyorsunuz. Dünyaya entegresiniz" diye konuştu.

"FETÖ bu yöntemi kullanırdı"

Geçmiş zamanda bu kontenjanın açılmasına karşı olduğunu ve FETÖ’nün bu yöntemi kullandığını belirten Prof. Dr. Zenginobuz, “YÖK’e de şikayet edeceğiz ama YÖK, yok şu an. YÖK, Boğaziçi’ne karşı saldırılan destekçisi. Biz kime şikayet edeceğiz yapılanlarla ilgili” ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU