AK Parti Sözcüsü Çelik: Cahit Özkan'ın Birleşik Arap Emirlikleri ilişkilerine dair beyanları partimizin görüşlerini yansıtmamaktadır

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Türkiye-BAE ilişkileri karşılıklı güven ve saygıya dayalı olarak ilerlemektedir" dedi

Fotoğraf: AA

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Armağan Çağlayan'ın YouTube'da yayınlanan "Zor Ama Yine De Sor" programına katıldı.

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki ilişkiye dair soruya yanıt veren Özkan şunları kaydetti:

15 Temmuz'un mademki finansörü, mademki Türkiye'ye kast eden FETÖ terör örgütü ve Türkiye düşmanlarının finansörü, Birleşik Arap Emirlikleri. Esas sormamız gereken soru şu: Biz buna inanıyoruz, siz inanıyor musunuz? Biz de inanıyoruz. O zaman siz niye Birleşik Arap Emirlikleri ile beraber ilişki kurmamızı istediniz? Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi bize “Niye Birleşik Arap Emirlikleri’ni dışlıyorsunuz?” dedi. Sanki Birleşik Arap Emirlikleri dünyanın tek uluslararası süjesi ve onlarla ilişki kurmadık diye Türkiye uluslararası toplumda yalnızlaştığı ifadelerini kullandılar. Yahu benim çıkarım neyi gerektiriyorsa… 

Benim şöyle bakmam lazım, belki de Birleşik Arap Emirlikleri baktı ki Türkiye’ye diz çöktüremiyor, baktı ki Türkiye’nin istiklalini engelleyemiyor, baktı ki Türkiye’ye dayanmadan, Türkiye ile birlikte yürümeden bölgesel ve küresel anlamda kendi menfaatlerinin aleyhine bazı şeyler ortaya çıkıyor, o zaman Birleşik Arap Emirlikleri -ben böyle okuyorum çünkü- teslim oldu. İşte güvenli enerji arzının Türkiye olmadan olamayacağını uluslararası toplum kabul etti.   

cahit-ozkan-690x450.jpg
Cahit Özkan: Birleşik Arap Emirlikleri teslim oldu. Fotoğraf: YouTube

Çelik'ten açıklama

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Özkan'ın açıklamalarının partinin görüşünü yansıtmadığını belirtti.

Çelik şunları kaydetti:

Grup Başkanvekilimiz Sn Cahit Özkan’ın Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri ilişkilerine dair beyanları partimizin görüşlerini yansıtmamaktadır.

Türkiye-BAE ilişkileri Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayed El Nahyan’ın ortak iradesiyle karşılıklı güven ve saygıya dayalı olarak ilerlemektedir.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU