AK Partili Cahit Özkan: Benzin ve mazotun en ucuza alınabildiği ülke Türkiye

"Petrol üreten ülke olmamamıza rağmen şu anda gördüğünüz en düşük petrolün, benzin ve mazotun satın alınabildiği ülke Türkiye. Yüzde 50-40 Avrupa ortalamasının altında bizim ülkemizde satılmaktadır"

AK Parti Grup Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan, mecliste yaptığı konuşmada akaryakıtı en ucuza satan ülkenin Türkiye olduğunu belirterek "Biz dünyada petrol fiyatlarının uluslararası borsalarda belirlenmiş olmasına rağmen, baktığımız zaman bir petrol üreten ülke olmamamıza rağmen şu anda gördüğünüz en düşük petrolün, benzin ve mazotun satın alınabildiği ülke Türkiye. Yüzde 50-40 Avrupa ortalamasının altında bizim ülkemizde satılmaktadır" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cahit Özkan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yaptığı konuşmada AKP iktidarında enflasyon rakamlarının tek haneli rakamlara düşürüldüğünü belirtti.

"Avrupa ortalamasının altında bizim ülkemizde satılmaktadır"

En ucuz benzin ve mazotun Türkiye'de satıldığını öne süren Özkan, şöyle dedi:

Biz dünyada petrol fiyatlarının uluslararası borsalarda belirlenmiş olmasına rağmen, baktığımız zaman bir petrol üreten ülke olmamamıza rağmen şu anda gördüğünüz en düşük petrolün, benzin ve mazotun satın alınabildiği ülke Türkiye. Yüzde 50-40 Avrupa ortalamasının altında bizim ülkemizde satılmaktadır

"Enflasyonu nasıl tek rakamları hale indirmişsek..."

Meclis'te enflasyon rakamları, benzin ve mazot fiyatlarına ilişkin konuşmasının videosunu sosyal medya hesabında paylaşan Özkan, şu ifadeleri kullandı:

Enflasyonu çift haneden tek haneli rakamlara nasıl indirmişsek, küresel salgına bağlı, tedarik zincirindeki bozulma, emtia fiyatlarındaki artış, savaşlar nedeniyle artan enflasyonu, Cumhuriyetimizin 100.yılı 2023’e giderken tek haneli seviyelere yeniden indireceğiz

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU