Ukrayna Acil Durum Servisi, Rus bombasının bir şişe suyla etkisiz hale getirildiği yürek hoplatan anları yayımladı

Bomba imha uzmanları silah üzerinde çalışırken arka planda patlama sesleri duyulabiliyor

İki korkusuz Ukraynalı, faal bir Rus bombasını sadece bir şişe su kullanarak elleriyle etkisiz hale getirdi.

Ukrayna Acil Durum Servisi tarafından yayımlanan inanılmaz video görüntülerinde bir imha uzmanı patlamamış silahın ucuna su damlatırken, diğeri fünyeyi yavaşça çıkarıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bombanın tepesi dikkatlice sökülürken silahın ucuna su damlatılmasının sebebinin statik elektrik boşalmasını önlemek olduğu bildirildi.

Söz konusu kişiler endişe verici görevlerini, 30 saniyelik videonun arka planında patlama sesleri duyulurken yerine getirdi.

Kuzeydeki Çernihiv kentindeki çalışmayı yürüten iki uzman da görünüşe göre koruyucu ekipman giymiyordu. Ukrayna hükümetine göre bomba, düşürülen bir Rus savaş uçağından gelmişti.
 


CNN'den Anderson Cooper, görüntüleri "baskı altında olağanüstü bir soğukkanlılık anı" olarak nitelendirdi.

Öte yandan Beyaz Saray'dan cuma günü yapılan açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'da savaş suçu işlediğinin "güçlü işaretleri" olduğu belirtildi.

Beyaz Saray'ın yardımcı basın sözcüsü Andrew Watts, Air Force One uçağında gazetecilere "Ukrayna'dan gelen kahredici görüntüleri hepimiz gördük ve Rusya'nın acımasız taktikleri karşısında dehşete düştük. Sedyelerdeki hamile kadınlar, bombalanan apartmanlar, bu korkunç şiddetten korunmak isterken öldürülen aileler. Ayrıca cinsel ve toplumsal cinsiyete dayalı şiddet de dahil diğer potansiyel istismar türleriyle ilgili raporlar da görüyoruz" dedi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU