Zamlara tepki göstererek faturaları ödemeyeceğini açıklayan Moda Sahnesi'nin elektriğini kestiler

Zamlara tepki göstererek faturaları ödemeyen Moda Sahnesi'nin elektriğini önce kesip sonra "gelen tepkiler üzerine" tekrar açtılar

Elektriğe gelen zamlar sanat dünyasını da vurdu.  

 Aralık ayında 7 bin liranın ardından Ocak ayında 20 bin lira, şubat ayında ise 19 bin 270 lira elektrik faturası gelmesinin ardından tepki göstererek faturaları ödemeyeceğini açıklayan Moda Sahnesi'nin elektriği dağıtımcı şirket Enerjisa tarafından kesildi.

Moda Sahnesi’nin sanat yönetmeni Kemal Aydoğan Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Enerjisa'nın yanı sıra Kültür Ve Turizm Bakanlığı'nı da etiketleyerek şunları kaydetti:

Değerli müşterisiymiş :) 2 derecede elektriği kesip değerli müşteri demek! Siz dalga mı geçiyorsunuz? 

 

 

"Işıldaklarınızı ve fenerlerinizi alıp sıkı giyinin"

Moda Sahnesi oyunlarına devam edeeklerini açıklayarak sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "Bu akşam 20.30’da elektriğimizin kesilmesine ve tüm olumsuz hava koşullarına rağmen Yeni Bir Şarkı oyunumuzu oynuyoruz, ışıldaklarınızı ve fenerlerinizi alıp sıkı giyinin" ifadelerine yer verdi.

Elektrik açıldı

Moda Sahnesi "gelen tepkiler üzerine" elektiriklerinin açıldığını duyurdu. Twitter hesabından yapılan paylaşımda şunlar kaydedildi:

Sesimize ses olan medya kuruluşlarına, muhabir arkadaşlarımıza, seyircilerimize, dostlarımıza teşekkür ederiz. 19.30’da fuayedeki basın açıklamasından sonra 20.30’da oyunumuzu oynuyoruz.

AYEDAŞ'tan açıklama: Fatura borcunun ödendi, açıldı

İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım AŞ (AYEDAŞ) tarafından Moda Sahnesi'nin fatura borcunu ödemesinin ardından elektriğinin açıldığı bildirildi.

AYEDAŞ'tan yapılan açıklamada, İstanbul'da yer alan Moda Sahnesi'nin elektriğinin ilgili yönetmelik uyarınca borçtan dolayı kesildiği belirtildi.

Açıklamada, fatura borcunun ödenmesinin ardından Moda Sahnesi'nin elektriğinin yeniden verildiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği'nin 'Zamanında Ödenmeyen Borçlar' başlıklı 35'inci maddesi uyarınca, tüketicinin elektrik tüketim borcunu son ödeme tarihine kadar ödememesi ve tedarikçisi tarafından süre verilerek yapılan bildirimlere rağmen ödememeye devam etmesi üzerine, tedarikçisi tarafından şirketimize yapılan bildirim gereğince tarafımızca kullanım yerinin elektriği kesilmiş ve kesme bildiriminin bir örneği kullanım yerine bırakılmıştır. Kesme işlemi hakkında tedarikçisi ve ilgili tüketici bilgilendirilmiştir. 10 Mart 2022'de kesmeye konu olan fatura borcunun ödendiği bilgisinin şirketimiz sistemlerine yansıması üzerine, elektrik enerjisi tarafımızca yeniden açılmıştır.

"Bu fahiş artışı kabul etmiyoruz"

Moda Sahnesi elektriğe gelen zamların ardından yaptığı açıklamada "Bu fahiş artış bir tiyatronun ödeme kapasitesini sınırlarını aşıyor. Bu fahiş artışı kabul etmiyoruz, bu nedenle faturayı ödemiyoruz" ifadelerine yer vermişti.

 

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU