Akşener'den 8 Mart mesajı: Alışacaksınız

"Siz istediğiniz kötülüğü yapın, bizler hala buradayız, dimdik ayaktayız. Ve bizler burada oldukça siz, kaybetmeye mahkum olacaksınız"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasına üst üste gelen zamlar hakkında başlayan Akşener, “Bu fiyat artışlarının sebebi yolsuzluktur” dedi.  AK Parti’nin “enflasyonu düşürmeye niyeti , gücü, bilgisi, ekibi olmadığını” vurgulayan Akşener, partisinin önerilerini şöyle sıraladı:

Önce ekonomide güven ortamı oluşturacaksınız.  Para ve maliye politikasını, koordineli ve etkin bir şekilde kullanacaksınız. Türk Lirası’na itibar kazandıracaksınız.  Merkez Bankası’na müdahale etmeyeceksiniz.  Politika faizini etkisizleştirmeyi değil, etkili kılmayı hedef alacaksınız.

Sonrasında ise bütçede israfı, şatafatı, saray sefasını keseceksiniz.  Hortumlamayı bırakacaksınız. “Bay Kriz”in 5 atlısının, dolar üzerinden olan sözleşmelerini feshedeceksiniz.

Söylemesi bile gülünç ama tüm bunların yanında bir de saçma sapan açıklamalarda bulunmayacaksınız.  Az konuşup çok iş yapacaksınız.  Bir gün bir model, ertesi gün başka model denemeyeceksiniz.  Bütün dünyanın uyguladığı politikaları bırakıp, “Biz heterodoks politika uygulayacağız” diye, fantastik maceralara girmeyeceksiniz.

988db1e8-8659-484b-aa12-fa4c390d48b9.jpg
İYİ Parti lideri, bu haftaki grup toplantısında kürsüye 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla beyaz kıyafet ile çıktı. Erkeklerin ön sıraları bıraktığı kadınlar da toplantıda beyaz kıyafetleriyle dikkati çekti. (Fotoğraf: İYİ Parti)


“Anladık ki bu iktidarın kötülük ajandası var”

Zeytinlik alanlarda maden arama faaliyetlerine izin verilmesi konusuna değinen İYİ Parti lideri, şu eleştirilerini yöneltti:

Maalesef artık iyice anladık ki bu iktidarın, bir kötülük ajandası var. Belli ki bu ekip her hafta toplanıp, “Acaba bu hafta, memlekete ne kötülük yapsak?” diye istişare ediyorlar. Toplantıdan çıkınca da ya, ekonomiyi batıracak yeni kararlar alıyorlar, ya yine bir yandaşı ihya ediyorlar ya da, haritadan seçip memleketin bir başka sahilini, ırmağını, dağını, ormanını, talan ediyorlar.

Sayın Erdoğan hani, “Nass” vardı? Ne oldu Nass’a? Hazreti Nuh’un gemisine konan güvercinin ağzında, zeytin dalı var. Yüce Rabbim Kuran’da, o ağaç üstüne yemin ediyor. Bu zalimliğe yol verirken, Sure-i Tin hiç mi aklına gelmedi? Bu talanı, bu kaçak, bu hukuksuz kararı imzalarken, hiç mi vicdanın sızlamadı? “Bir tek yüzüğüm var” dediğin fakirlik günlerinde sofranda bulunduğunda, mutlu olduğun zeytin tanelerinin, hiç mi hatırı yoktu da, imzayı basıp, zeytinlikleri, gözü dönmüş rantçıların yağmasına açtın? Yazıklar olsun.

Bunlarda hiç utanma kalmadığı için, formülleri de hazır. Neymiş efendim, madeni çıkardıktan sonra, ağaçları yerine dikeceklermiş. Fesüphanallah… Şu zihniyete bir bakar mısınız? 300 senelik, 500 senelik, ekolojik mucizeyi topraktan sökecekmiş,  sonra da yerine takacakmış… Mübarek, sanki vida söküp, vida takıyor. Ne diyelim, Allah ıslah etsin.

 

“Sarayın rant perileri var”

Beştepe’yi kastederek “Bu saray, çok acayip bir yer” diyen İYİ Parti lideri, şöyle devam etti:

Adeta, masalsı bir dünya… Mesela, geceleri gelen rantçıları var. Aynı diş perisi gibi, sarayın da rant perileri var. Çünkü bu periler biliyor ki sayın Erdoğan, geceleri elinde kalemle bekliyor.  “Geçerken uğradık, şöyle bir rantımız var” diyene, basıyor imzayı… Ancak gariptir, O kalemi bir gün de, milletin menfaatine kullanmayı akıl etmiyor, edemiyor. Çünkü bu arkadaşımız artık milletin değil, rantçıların adamı. Onun için, bugün gelinen noktada biz artık, bir siyasi partiyle mücadele etmiyoruz. Biz, artık kötülükle mücadele ediyoruz. Bu mücadele artık, iyiyle kötünün, hakla batılın, haklıyla zalimin mücadelesi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

8 Mart mesajı: Hiç boşuna uğraşmayın

İktidarın kadınlara yönelik politikalarını sert bir dille eleştiren Akşener, şu ifadeleri kullandı:

Şunu kimse unutmasın: Türkiye’nin büyümesi, Türkiye’nin zenginleşmesi, Türkiye’nin gelişmesi, Türk kadının elindedir. Türk kadını güçlü olursa, Türkiye de güçlü olur. Günümüz koşullarından, cesaret alıp, kadınların önünde duvar olanlar çok beklersiniz! Kadınların hayatına ömür biçenler çok beklersiniz! Kadınların bakışlarına, tercihlerine dil uzatanlar çok beklersiniz! Bizler, 100 yıl önce de buradaydık, bugün de buradayız. Siz istediğiniz kötülüğü yapın, bizler hala buradayız, dimdik ayaktayız. Ve bizler burada oldukça siz, kaybetmeye mahkum olacaksınız.

İYİ Parti iktidarında kadınların varlığına da, kadınların başarılarına da alışacaksınız. Meclis koridorlarından belediyelere, fabrikalardan ofislere, evlerden sokaklara, tarlalardan teknokentlere kadar, her yerde kadınların olmasına alışacaksınız. Tesettürü ile uğraşılmayan, bedeniyle sömürülmeyen, her adımda, arkasını kollamayan, durakta lambanın soluk ışığına sığınmayan boşandığında dul, ağladığında hor görülmeyen, market rafından aldığını gizlemeyen kendi ayakları üstünde, dağ gibi duran kadınlara alışacaksınız. Hiç boşuna uğraşmayın. İsteseniz de, istemeseniz de, alışacaksınız. Ya alışacaksınız, ya da ilk seçimde çekip gideceksiniz! Çünkü biz “Mümkün müdür ki bir cismin yarısı toprağa zincirlerle bağlı kaldıkça, öteki kısmı göklere yükselebilsin?” diyen o büyük vizyonun ışığında cumhuriyetimizden aldığımız güçle kadının adını, hayatın her yerine, altın harflerle kazıyana kadar durmayacak, yorulmayacak ve tükenmeyeceğiz!

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU