Kuzey Kore'deki internet kesintilerini Amerikalı bir hacker üstlendi

P4x, diktatörlüğün casuslarının geçen yılki siber saldırıda kendisini hedeflemesinin ardından intikam aldığını söyledi

P4x rumuzlu hacker Kuzey Kore halkını değil yönetimini hedef aldığını ifade etti (Unsplash)

Amerikalı bir hacker geçen ay Kuzey Kore'nin internetini birkaç kez felce uğratan intikam saldırısının arkasındaki kişi olduğunu söyledi.

P4x rumuzunu kullanan hacker 2021'de Batılı güvenlik araştırmacılarına siber saldırıda bulunan, dünyayla bağlantısını koparmış diktatörlüğün casuslarının kendisini hedef aldığını söylüyor.

Wired'a konuşan hacker saldırı yüzünden öfkelendiğini ve ABD yetkililerinin yanıt vermemesi üzerine hayal kırıklığına uğradığını söyledi.

Hacker, hackleme araçları ve yazılım açıkları hakkında Kuzey Kore'nin bilgiler çalmaya çalıştığını fakat kendisinin engellemeyi başardığını belirtti.

Kızgınlığı yine de devam eden ve intikam almaya karar veren P4x, Wired'a şunları söyledi:

Bu konuda yapılacak doğru şey gibi gelmişti. Dişlerimizin olduğunu görmezlerse üstümüze gelmeye devam ederler.

Ve hacker şunları ekledi:

Üstümüze yürürlerse bunun altyapılarının bir süreliğine çökeceği manasına geldiğini anlamalarını istiyorum.

Kuzey Kore'deki internet kesintileri ülkenin bir dizi silah testi gerçekleştirdiği sırada gerçekleşmiş ve bu durum bazı gözlemcilerin bunun yabancı bir ülkenin işi olabileceğini öne sürmesine yol açmıştı.

Kesintiler sırasında, ülkede yalnızca birkaç düzine kadar olan, internet sitelerinin hepsinin aynı anda kapandığı görülmüştü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hacker'ın iddiası bağımsız üçüncü bir taraf aracılığıyla doğrulanamasa da Wired, P4x'in eylemlerinin ekran kayıtlarını sağladığını söylüyor.

P4x sunucularına ve yönlendiricilerine bir hizmet engelleme saldırısı başlatmak için Kuzey Kore sistemine nasıl girdiğini açıklamayı şu ana kadar reddetti.

Gözlemciler çok az Kuzey Kore vatandaşının internete erişimi olduğunu ve etkilenen internet sitelerinin çoğunlukla hükümet propagandasını taşıdığını söylüyor.

Hacker, Wired'a "orada gerçekten bir etki yaratmanın bu kadar kolay olması epey ilginç" dedi.

P4x, ülkeye karşı eylemlerine devam etmek adına hackerlar için F*** y*U North Korea anlamına gelen FUNK adlı yeni bir dark web sitesi açtığını söyledi.

Hacker, "Amaç, Kuzey Kore'nin Batı dünyasını tamamen kontrolsüz bir şekilde hacklemesini önlemek için orantılı saldırılar düzenlemek ve bilgi toplamak" dedi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU