Hülya Avşar'dan "Gerekirse simit yiyeceğiz" sözleri ile ilgili açıklama:

Kendisine gelen eleştirilere tepki gösteren Avşar, "Sizin gibi düşünenler başımızda olsa ne demokrasi kalır, ne konuşma özgürlüğü" dedi

Fotoğraf: AA

Sanatçı Hülya Avşar, Türkiye'deki ekonomik gidişat ile ilgili "Gerekirse simit yenecek ama bu günler de biraz kolay atlatılacak" sözleri sonrası başlayan tartışmalara ilişkin açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Avşar, gelen tepkilere atıfta bulunarak, "Sakinleştiyseniz sıra bende" ifadesini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Konuşmasının çarpıtıldığını savunan Avşar şunları kaydetti:

O kadar konuşmamın içinden,hep birlikte bugünleri aşacağız kısmı değil de “simit”e takılanlar; hiçbirinizi takmıyorum ve saymıyorum. Benim simit yeme meseleme gelince; yerim yada yemem ama bildiğim bir şey var. Kendim kazandım. Hiç de kolay olmadı hala da kazanıyorum. Bunun hesabını kimseye vermedim, size hiç vermeyeceğim. Sizin gibi düşünenler demek ki başımızda olsa; ne demokrasi kalır, ne konuşma özgürlüğü… Diyeceğim şu ki "Gerekirse simit yiyeceğiz, ama bugünleri beraber atlatacağız"

Ne olmuştu?

Avşar, bir muhabirin "Ekonominin sanatçılara nasıl yansıması oluyor?" şeklinde bir soru şu yanıtı vermişti:

Ekonomik krizin herkese ve her kesime mutlaka yansıması oluyor. Benim bildiğim bir tek şey var. Türkiye'de hatta şimdiki duruma göre dünyada eğer hayattaysan, mutlaka bu tür günleri, bu zamanları öngörüp biraz daha farklı yaşam çizmek lazım. Ayağımızı yorganımıza göre uzatmalıyız. Bu saatten sonra simit mi yiyeceğiz falan diyorlar. Gerekirse yenecek ama bu günler de biraz kolay atlatılacak. Biraz bizim bu işi, insanlar olarak bireysel halletmemiz gerekir diye düşünüyorum.

Avşar'ın bu sözleri sosyal medyada eleştiri konusu olmuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU