Saadet Partisi Sözcüsü Aydın: Bir bardak suda fırtına koparma telaşında olanları anlıyoruz fakat faydasız

Aydın, yapılan açıklamaları kamuoyunun takdirine bıraktıklarını bildirdi

Fotoğraf: AA

Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, Cumhuriyet gazetesinden Mustafa Balbay’a konuşan Temel Karamollaoğlu’nun açıklamalarına açıklık getirdi.

“Genel Başkanımız Karamollaoğlu’nun yapmış olduğu açıklamalar üzerinden birtakım yanlış anlaşılmaların yaşandığı ve maalesef bazı çevreler tarafından da ısrarla çarpıtılma gayreti gösterildiği görülmektedir” diyen Aydın yazılı açıklamasında “Öncelikle bu açıklamalar kamuoyunda anlaşıldığı gibi bir röportaj çerçevesinde yapılmamıştır” ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aydın şöyle devam etti:

Sayın Mustafa Balbay, hafta sonu Genel Merkezimize bir ziyaret gerçekleştirmiş ve Genel Başkanımızla uzunca bir sohbette bulunmuştur. Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan metnin dilinden de anlaşılacağı üzere Sn. Balbay, bu sohbetten edindiği izlenimleri yazmıştır. Öncelikle Yeniden Refah Partisi’nin kapatılması gibi bir başvuruda bulunulmamıştır; zaten bunun hukuken mümkün olmayacağı da herkesin malûmudur.

“Genel Başkanımızın ifade ettiği husus, yıllarca bizim kullandığımız ve şimdilerde Yeniden Refah Partisi’nin Genel Merkez binası olarak kullanılan binanın haksız ve hukuksuz bir şekilde tahliye edilmesi ile alakalı devam eden mahkeme süreçleridir” diyen Aydın şöyle devam etti:

Ayrıca Sayın Mehmet Uçum’un bugün açıklama yapma gereği duymasını ve yaptığı bu açıklamanın içeriğini de hayretle karşıladığımızı ifade etmek isteriz. Bahse konu edilen süreçte böyle bir ziyaret talebi bize iletilmiş ve ardından bu görüşme gerçekleştirilmiştir. Yine Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi, aynı süreçte Sn. Mustafa Şentop da partimize benzer bir ziyarette bulunmuştur. Bu sohbetin iki saat mi dört saat mi sürdüğü gibi anlamsız bir tartışma içerisine girecek değiliz. “Başkanlık Sistemi”ne topyekûn karşı olmadığımızı fakat böyle denetlenemeyen bir sisteme sonuna kadar karşı çıktığımızı ve bu karşı çıkışımızın nedenlerini, endişelerimizi hem bu görüşmede hem de kamuoyu önünde defalarca dile getirdik ve bugün geldiğimiz noktada ne yazık ki endişelerimizde haklı çıktığımız görülmektedir.

“Hâl böyleyken; bir sohbet ortamında gerçekleştirilen görüşmeden edinilen izlenimler üzerinden yazılan bir yazının ardından bir bardak suda fırtına koparma telaşında olanların telaşını anlıyor; fakat bunun ne ülkemize ne de insanımıza fayda getirmeyeceğini de biliyoruz” diyen Aydın açıklamasını şöyle noktaladı:

Ülkemizin bugün hangi noktaya getirildiğini, her anlamda karşımızda duran vahim tabloyu, danışmanların milletvekili ve bakanların önüne geçtiği, siyasi pozisyon alma gayretine düştüğü yönetim şeklini ve yapılan bu açıklamaları kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU