Pentagon Bakan Vekili Shanahan'ın görevinden çekilme nedeni "aile içi şiddet" olabilir

Shanahan, 6 Haziran’da Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a gönderdiği mektupta, "31 Temmuz'a kadar S-400 gelirse Türkiye F-35 Projesi'nden çıkar" ifadesine yer vermişti

Twitter'dan paylaştığı mesajında Trump, Shanahan'ın "ailesine daha fazla zaman ayırabilmek için" istifa ettiğini yazdı / Fotoğraf: Reuters

ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan, aday olmaktan çekildiğini ve istifa ettiğini duyurdu. 

Shanahan’ın görevini ABD Ordu Bakanı Mark Esper devraldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Shanahan'ın istifasıyla 2010 yılında eşi ile arasında yaşanan tartışma tekrar gündeme geldi. 2010 yılında yaşanan olayda Shanahan'ın eşi Kimberley’in (sonradan soy ismi Jordinson olarak değişti) o zaman 17 yaşında olan oğullarını dövdüğü, bunun üzerine de Shanahan'ın karısına şiddet uyguladığı ileri sürülmüştü.

Polisin müdahale ettiği kavganın ardından alkollü olduğu tespit edilen ikili karakola götürüldü.

Kimberley, eşi Shanahan tarafından yumruk atılarak darp edildiğini söyledi fakat suçlamalar Shanahan tarafından yalanlandı.

Olayın ardından Shanahan'ın eşi Kimberley tutuklandı fakat kendisine yöneltilen suçlamalar bir süre sonra düşürüldü.

Ancak Shanahan’a yapılan inceleme FBI tarafından hala sürdürülüyor.

Twitter üzerinden açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump, Shanahan'ın "ailesiyle daha çok zaman geçirebilmek için" onay sürecinden geçmeyeceğini bildirdi.  

ABD Başkanı, görevden ayrılan bakan vekilinin çok iyi bir iş çıkardığını söyledi. 

 

Hulusi Akar’a gönderilen mektupta imzası vardı

Geçtiğimiz günlerde ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a bir mektup yollayarak, 31 Temmuz'a kadar Türkiye'nin S-400 hava savunma sisteminden vazgeçmemesi durumunda pilotların eğitimlerinin sonlandırılacağını ve Türkiye'nin F-35 programından çıkartılacağını belirtmişti.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan'ın 6 Haziran 2019 tarihli mektubuna itibarıyla Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından cevabi mektup gönderildi.

Mektupta, "Mektupta müttefiklik ruhuna uygun olmayan üslup ve yaklaşımdan duyulan rahatsızlık yeniden vurgulanmış, bilinen görüşlerimiz ve önerilerimiz detaylı olarak aktarılmıştır. Karşılıklı saygı ve dostluğa dayalı bir şekilde diyaloğun sürdürülmesinin ve sorunlara uygun bir çözüm bulunmasına yönelik çalışmalara devam edilmesinin önemi ifade edilmiştir” ifadelerine yer verildi.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU