CHP lideri Kılıçdaroğlu: Şehit cenazesinde beni linç etmek için hazırlık yapılmış

Kılıçdaroğlu: Savcılık görüntüleri bile incelemedi, talimat verilmiş, ifadesini alın bırakın demişler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'nın Çubuk ilçesinde katıldığı şehit cenazesinde saldırıya uğramıştı / Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Adalet Yürüyüşü’nün ikinci yıl dönümünde KRT, Tele 1, Cem TV, Halk TV, Türkiyem TV’nin ortak yayınında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

21 Nisan'da Ankara'nın Çubuk ilçesinde katıldığı şehit cenazesinde saldırıya uğrayan Kılıçdaroğlu "Linç girişimi organizeydi" dedi:

Şehit cenazesinde beni linç etmek için hazırlık yapılmış. Savcılık görüntüleri bile incelemedi. Talimat verilmiş, ifadesini alın bırakın demişler. Gözleri dönmüş, bunları yaparlar ama linç girişimi affedilmez. Linç girişimi kavramı da benim değil. Oradaki bir bürokratın söyelediği bir kavramdır. İstanbul'da da bir şehir cenazesinde gelip kurşun atmışlardı. Başbakan oradaydı, devlet oradaydı ama devlet yoktu.

Adalet Yürüyüşü'ndeki "gübre" hadisesi

Adalet Yürüyüşü’nün 13. gününde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da konakladığı kampın önüne hayvan gübresi döken kişi Kılıçdaroğlu’na gönderdiği mektupla özür dilemişti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CHP lideri bununla ilgili de konuştu:

Adalet Yürüyüşü'nde bizi protesto etmek istyen insanlar da oldu. Protesto edenlere hak hukuk adalet sloganını attık sadece. Herhangi bir şey yapmadık, el salladık onlara. Beni üzen olaylardan birisi Düzce'de yaşadığımız bir olaydı. Biz bir ailenin daveti üzerine yemeğe gitmiştik. Akşam o yemekten dönerken bir haber geldi 'yola gübre dökmüşler' diye. Üzüldük tabi sonra bunlar temizlendi. Orada AK Parti'li bir vatandaş bunu protesto etti 'doğru değil' diyerek. O kişi şimdi hapiste ve geçen gün bana bir mektup yazmış . O mektupta da özür diliyor, 'Bana hakkını helal et" diyor. Mektup da yanımda. İsmini izin verirseniz ben okumayayım, ondan izin almadım bu konuda. 

"İstanbul Havalimanı kaça mal oldu?"

CHP liderinin gündeminde İstanbul Havalimanı da vardı, Kılıçdaroğlu havalimanının maliyetiyle ilgili kimsenin bilgi sahibi olmadığını söyledi:

İstanbul Havalimanı, şehir hastaneleri, köprüler kaça mal oldu? Hiç kimse bilmiyor. Vatandaş bu soruyu soruyor, "Ticari sır veremeyiz" cevabı alıyor. Böyle bir devlet anlayışı olmaz. Devlet vatandaştan vergi toplar, onun hesabını verir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU