Hindistan'da bir kadın, leopar saldırısını bastonla savuşturdu

Kadın yardım için bağırmadan önce yalnızca bastonunu kullanarak hayvanla cesurca mücadele etti

55 yaşındaki bir kadın Hindistan'ın batısında yer alan Mumbai şehrinin bir banliyösündeki evinin önünde kendisine sessizce yaklaşan bir leoparın saldırısını sadece bastonunu kullanarak savuşturdu.

Çarşamba günü güvenlik kameralarına yakalanan çarpıcı görüntülerde yırtıcı hayvan bir evin dışında pusuda beklerken görülüyor. Kadın, bastonla dışarıya çıkıp verandaya oturunca hayvan saldırıyor.  

Kadın kendisini defalarca pençelemeye çalışmasına rağmen leoparı savuşturmayı başarıyor. Leopar, kadının yardım çığlığı atmasının ardından kaçıyor. Yardım çığlığını duyan aile fertleri kadının imdadına koşuyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Adı Nirmala Devi Singh olarak verilen kadın yüzünde, dirseğinde, kolunda, sırtında ve bacağında çiziklerle yakındaki bir hastaneye kaldırıldı.

Aarey Kolonisi'ni yöneten Thane Orman Bölümü'nden sorumlu Gajanan Hire, Times of India'ya pençe izlerinin saldıranın genç-yetişkin bir leopar olduğuna işaret ettiğini söyledi.

Bu, Sanjay Gandhi Ulusal Parkı'nın sınırında yer alan Aarey ormanının yakınındaki yerleşim yeri Aarey Kolonisi'nde bir hafta içinde bildirilen üçüncü leopar saldırısı. Aarey ormanı Mumbai yakınlarında birçok farklı hayvana ve kuşa ev sahipliği yapan yeşil alanlardan biri.

Fakat insan-hayvan çatışmasının artmasıyla kentteki yeşil örtünün ağaçların kesilmesi ve inşaat faaliyetleri sonucunda daraldığı düşünülüyor.

Geçmişte leoparların yerleşim bölgelerine indiği bu tip birkaç olay yaşanmıştı.

Daha önce 4 yaşındaki bir erkek çocuk, bir leopar onu evinin yakınından uzaklaştırmaya çalıştığında yerel halk tarafından kurtarılmıştı. Benzer şekilde, 3 yaşındaki bir çocuk da leopar saldırısına uğramıştı.

Salı günü Mumbai sokaklarında çöp yığınları üzerinde yürüyen bir leopar yavrusu görülmüş, daha sonra vahşi yaşam yetkilileri tarafından kurtarılıp başka bir yere taşınmıştı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia/india

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU