Erdoğan: Merkez Bankası rezervlerimiz 109 milyar dolar seviyesinde

"Süreci tamamlanan işlemlerle önümüzdeki günlerde 115 milyar doların üzerine çıkacak"

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) şu andaki rezervinin 109 milyar dolar seviyesinde olduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

AK Parti Genel Merkezi'nde partisinin il başkanlarına seslenen Erdoğan, iktidarlarının son 10 yılında Türkiye'de yaşanan değişikliklerle ilgili olarak özetle şunları söyledi:

Cari açığı 2019'da fazlaya dönüştürmeyi başarmıştık, yakında yeniden aynı tabloyu göreceğiz. Türkiye en düşük kamu ve özel sektör borçlanmasına sahip ülkelerden biridir. Merkez Bankası rezervlerimiz şu an 109 milyar dolar seviyesindedir. Süreci tamamlanan işlemlerle önümüzdeki günlerde 115 milyar doların üzerine çıkacak. İhracatı geçen yıl 170 milyar dolarla kapattık, bu yıl 200 milyar doların üzerine çıkacağız. Dövizdeki dalgalanma başta olmak üzere yaşadığımız hadiseler sebebiyle bir miktar düşen milli gelirimizi en kısa sürede trilyon doların üzerine çıkaracağız.  İnşallah 2023 yılında kendi otomobilimizi yollarda göreceğiz.

"Allah ne diyorsa onu yaptık"

Türkiye’nin son zamanlarda yaşadığı doğal felaketlere değinen Erdoğan, şunları söyledi:

Bizim kadrolarımız bunu yapıyorsa bunun bir sebebi var. Bu bir iman işidir, inanç işidir. Süratle bütün caddeler, sokaklar, her yer şu anda temizleniyor. Alt yapı çalışmalarımız devam ediyor. Dağların tepelerine helikopterlerle jeneratörler indirildi. Bunlar yapıldı. Bu iktidar bunları halletti. Muhalefet ne der, ne demez, yok. Allah ne der. Biz buna baktık ve bunu yaptık. Biz engel tanımıyorduk, bu imkanlar elimizde olduğuna göre bunu yapmak da bizim görevimizdi. Ve hala da hiç aksatmadan, bir yerde su mu kesildi? Hemen oraya anında su ulaştırıldı. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU