İşçiler, yemeksepeti’ne seslendi: Atılan arkadaşlarımız işe geri alınsın

"Atacağınız en akılcı adım, sendika ve işçilere barış eli uzatmaktır"

Fotoğraf: Independent Türkçe

Türkiye’nin en önemli girişimlerinden birisi olarak görülen Yemeksepeti’nde dağıtımcı kurye ve depo elemanı olarak çalışan işçiler, “çalışma koşullarını iyileştirmek, insanca bir yaşam sürdürebilmek” amacıyla anayasal haklarını kullanarak Türkiye Motorlu Taşıt İşçileri Sendikası’na (TÜMTİS) üye oldu.

TÜMTİS bugün Manisa’da yaptığı basın açıklamasında Kemal Oğuz, Yakup Der ve Ömer Dizemen isimli üç üyesinin “sudan sebepler ileri sürülerek işten çıkarıldığını” duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

TÜMTİS İzmir Şube Başkanı Şükrü Günseli, yaptığı basın açıklamasında yemeksepeti’ne “Hani anayasal hak olan sendika hakkına saygılı bir işletmeydiniz?” diye sordu ve şu çağrıda bulundu:

“Çoğunluk tespitine yaptığınız itirazı geri çekin. İşten çıkardığınız üyemi işçiler geri alın. İşçilere uygulanan baskı, mobing ve uyduruk gerekçelerl-e dayalı tutanaklarla sürdürdüğünüz psikolojik savaşı durdurun. Sendikamız ile toplu iş sözleşmesi masasına oturarak sürecin yasal çerçevede ilerlemesinin önünü açın. Atacağınız en akılcı adım, sendika ve işçilere barış eli uzatmaktır.

Yemeksepeti’nde TÜMTİS Sendikası ile örgütlü 3 işçi, sürüş güvenliğinin tehlikeye atıldığı iddiasıyla geçen hafta işten çıkarılmıştı. İşçilerin bir süredir sendika ve toplu iş sözleşmesi konusunda mücadele ettiği yemeksepeti’nde TÜMTİS üyelerinin kovulması tepki çekmişti.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU