Celalabad’da Taliban bayrağını indirip Afgan bayrağı asmak isteyenlere ateş açıldı: 3 ölü

Taliban militanlarının açtığı ateş sonucu en az üç kişinin hayatını kaybetti, 10'dan fazla kişinin yaralandığı bildiriliyor

Başkent Kabil'in doğusundaki Nangarhar'ın vilayet merkezi Celalabad'da, ülkede 19 Ağustos 1919'da İngiliz hakimiyetinin son bulmasının yıl dönümü kutlamaları dolayısıyla yüzlerce kişiden oluşan bir kalabalık toplandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kabil'in doğusundaki Celalabad kentinde çok sayıda kişi ellerinde Afganistan bayrağı ile sokağa çıktı. Göstericiler kent meydanındaki Taliban bayrağını indirdi ve yerine Afganistan bayrağını astı.

Associated Press'e (AP) göre, araçlar eşliğinde ellerinde Afgan ulusal bayrağıyla yürüyüş düzenleyen kalabalığın astığı bazı bayraklar Taliban güçlerince indirildi.

Taraflar arasında gerilimin hızla tırmanmasının ardından Taliban güçleri kalabalığın üzerine ateş açtı.

Bir sağlık yetkilisinin verdiği bilgiye göre, olayda 1 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı.

 Reuters'in haberine göre ise Taliban militanlarının açtığı ateş sonucu en az üç kişi hayatını kaybetti, 10'dan fazla kişi yaralandı.

Açıklamayı iki görgü tanığı ve eski bir polis yetkilisi Reuters'a yaptı.

Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre; olay, Kabil'in yaklaşık 150 km doğusunda yer alan şehirdeki bir meydana bölge halkının Afganistan'ın ulusal bayrağını dikmeye çalıştığı sırada meydana geldi.

Taliban sözcülerine açıklama için ulaşılamadı.

 

kontrol.jpg
Silahlı Taliban güçleri Celalabad'da kontrol noktaları oluşturdu / Fotoğraf: AA

 

Öte yandan Afganistan'da kontrolü ele alan Taliban'ın, Nangarhar vilayetinin merkezi Celalabad kentinde de kontrol noktaları kurduğu görülüyor.

 

Reuters,AA Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU