CHP Sözcüsü Öztrak: ABD Başkanı ev hapsindeki mahkumun ABD'ye gönderileceğini nereden biliyor?

CHP Sözcüsü Faik Öztrak FETÖ davasında tahliye edilen NASA çalışanı Gölge'nin serbest bırakılması ve Trump'ın Erdoğan'a teşekkür etmesini değerlendirdi. "Türk yargısının ne yapacağına artık AK Parti Genel Başkanı ve ABD Başkanı mı karar veriyor?" dedi

Fotoğraf: AA

Öztrak'ın açıklamasından önemli bölümler şöyle:

"Saray ve etrafındaki sosyete millet tarafından reddedilmeyi bir türlü içine sindiremiyor. Devlet adamı gibi değil ergen çocuklar gibi davranıyorlar. Katran kaynatmakla nasıl şeker olmuyorsa bu saray rejiminden de millete bir türlü hayır gelmiyor. İcranın başı Erdoğan dün yargı bağımsızlığı oyunun sarayında sahneleyip kendini alkışlatırken gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklediğinin farkında bile değildi. Yargıya ilişkin düzenlemeleri saray kararnameleri ile mi yapacaklar. Anayasaya göre yetki Meclis’te. Daha baştan kuvvetler ayrılığı darmaduman edilmiş vaziyette. Saray'da sahneye konan bu komediye alkış tutarak dekor olan yargıçların, baroların ne yaptıklarını neye hizmet ettiklerini anlamak mümkün değildir.”

"Mahkumun gönderileceğini ABD Başkanı nereden biliyor?"

“Tam da o gün ABD Başkanı'nın bir sözüyle Saray'da kurulan bu ucube tiyatro sahnesi yerle yeksan oluyor. ABD Başkanı okyanus ötesinden "Türkiye'de serbest bırakılmasını istediğimiz mahkum şimdilik ev hapsinde ama yakında ABD'de olacak" diyor. ABD papazı 24 saatte oval ofise gönderenlerin şimdi de aynı şeyi yapmakta tereddüt etmeyeceklerini çok iyi biliyor. O kadar emin ki kameralar karşısında eğleniyor. Kendi milletine kameralar önünde benim milletimin sırtından şov yapıyor. Bu imkanı veren Erdoğan'a teşekkür etmeyi de ihmal etmiyor. Ev hapsine alınan bu mahkumun yakın zamanda ABD’ye gönderileceğini ABD’nin Başkanı nereden biliyor? Türk yargısının ne yapacağına artık AK Parti Genel Başkanı ve ABD Başkanı mı karar veriyor? Bu kafaların hazırladığı yargı bağımsızlığı paketinden ne beklenir bunu milletime soruyorum.”

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Bir teşekküre ülke itibarını takas edenleri tarih affetmez"

“Sarayın G20 toplantılarında Trump ile yüz yüze görüşme imkanını da bu mahkumun serbest bırakılması karşılığında koparabildiği anlaşılıyor. Oysa daha birkaç gün önce atama İçişleri Bakanı Amerika’ya kafa tuttuklarını söylüyordu. Gördük ki asıl ABD Başkanı bunlarla kafa buluyormuş. Bir teşekküre yüz yüze görüşmeye ülkenin itibarını takas edenleri tarih affetmeyecektir ”

Büyüme rakamları

“Bugün 2019 yılının ilk üç ayına ait büyüme rakamları açıklandı. Küçülüyoruz. Geçen sene aynı dönemde yüzde 3 daralmıştı onun üzerine yüzde 2,6 daralmış oluyoruz…“

"Türkiye geleceğini kaybediyor"

“Bütçe açığı taşınamayacak yerlere doğru çıktı. Ama bu ilk 3 ayda kamu tüketiminin katkısı olmasaydı ilk üç aydaki ekonomik daralma yüzde 3,6 olacaktı. İleariye dönük kaygılarımızı artıran başka gelişme yatırım harcamalarındaki düşüş. Yatırımlardaki gerileme yüzde 13. Bu gerilemeyi bugüne kadar görmemiştik. Yatırımlardaki gerileme 3 çeyrektir devam ediyor. Türkiye sadece bugünü değil geleceğini de kaybediyor.”

"Milletin parası iktidara oy devşirmek için kullanılıyor"

"İşler ne kadar kötü olursa olsun sarayın ve sosyetesinin işleri hep yolunda gidiyor. İşsizlik rakamları rekordan rekora koşuyor. Her yüz gençten 26'sı işsiz. Ama bakıyoruz ki bazı siyasiler ballı maaşlarla kamu bankalarına atanıvermişler. Bakıyoruz bir deneyimleri var mı, yok, bir özel banka bu kişileri yönetim kurulu üşesi olarak atar mı; mümkün değil. Bir bankaya genel müdür olmak için aranan kriterlerin başında 10 yıllık tecrübe aranıyor bunlarda o da yok. Hiç mi bu işlerden anlayan liyakatli kadrolar yok. Bu atamalarla saray bir taşla iki kuş vurmak istiyor. Birinci hedef milletin parasını siyasete peşkeş çekmek, ikinci hedef ballı maaşlarla partinin eski ağır toplarının sadakatini satın almak. Milletin parası iktidara oy devşirmek için kullanılıyor. Türkiye maalesef 1994'teki krize götüren hataları tekrarlıyor”

Kadri Gürsel’in kelepçelenmesi

"Serbest bırakılması gereken yerde kelepçeli resimleri çektiriliyor. Sonra da akşam serbest bırakılıyor. Tüm bu uygulamalar türkiye’de hukuk olmadığına inancı güçlendiriyor. Milletimizin şunu görmesi lazım yapılan bu uygulamalar aynı zamanda milletin cebinde yangın çıkarıyor."

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU