FETÖ davasında tahliye edilen Serkan Gölge: NASA'ya ve ABD'deki işime geri dönmek istiyorum

Türkiye’de yaklaşık üç yıl hapis yattıktan sonra çarşamba günü cezaevinden tahliye edilen Serkan Gölge ABD'ye geri dönmek istiyor

Fotoğraf: Twitter

Türkiye’de yaklaşık üç yıl hapis yattıktan sonra çarşamba günü denetimli serbestlik hükümleri uygulanarak cezaevinden tahliye edilen NASA çalışanı Serkan Gölge ABD’ye geri dönerek işine devam etmek istediğini ancak henüz şartların buna izin vermediğini söyledi.

Gölge “En azından tünelin ucunda ışık olduğunu söyleyebilirim” dedi.

Reuters’e konuşan Serkan Gölge, “Şu anda istediğim tek şey ABD’ye geri dönebilmek ve bilim insanı olarak NASA’da tekrar çalışmaya başlamak” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gölge denetimli serbestli şartları gereği polis karakoluna gidip imza vermek zorunda olduğu için ülkeden ayrılamayacağını ve ABD’ye dönemeyeceğini bildirdi.

NASA çalışanı Gölge tatil için geldiği Türkiye’de 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ üyeliği' suçlamasıyla gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

2018 yılının Şubat ayında 7 yıl 6 ay hapis cezasına çaptırılan Serkan Gölge’nin cezası daha sonra, “terör örgütü üyeliğinden” “terör örgütüne yardıma” çevrilerek 5 yıla düşürülmüştü.

ABD Başkanı Donald Trump Gölge'nin tahliyesi ile ilgili "Az önce cezaevinden ev hapsine gönderildiğini öğrendim. Oradan da yakın bir zamanda Amerika'ya verilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yardımı için teşekkür etmek istiyorum." yorumu yapmıştı.

 

Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU