Canlı yayında buluşacaklar mı? Binali Yıldırım "Tek başıma karar veremem", Ekrem İmamoğlu "Fark bu" dedi

İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Binali Yıldırım, "Tek başıma karar veremem" sözlerinin çarpıtıldığını söyledi

23 Haziran'da tekrar yapılacak İstanbul Bülyükşehir Belediye başkanlığı seçiminin iki adayı, bir televizyonun canlı yayınında karşı karşıya gelecek mi?

Habertürk televizyonunun canlı yayınına katılan Cumhur ittifakı adayı Binali Yıldırım, bu yöndeki bir soruya  “Olabilir, bakarız. Onun için garanti veremem. Tek başıma vereceğim bir karar değil ama prensipte olabilir, neden olmasın. Sizinle program yapmaktan memnuniyet duyarım, arkadaşımızın da katılmasında bir mahsur yok. Hele biraz eteklerimizdeki taşları dökelim, ondan sonra” sözleriyle yanıt verdi.

Millet ittifakının adayı Ekrem İmamoğlu ise, Yıldırım'ın bu yanıtını Haber Global'de değerlendirdi. İmamoğlu, "Benim kararım net. Özgürlüğümle, demokrasi kurallarına uyma konusunda verdiğim sözle yola çıktım. Canlı yayında olabilir bakarız demiş. Garanti veremem tek başıma karar veremem demiş. Fark burada. Ben 16 milyon insanın bizden ne istediğine bakarım” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Binali Yıldırım, hem İmamoğlu'nun bu değerlendirmesine, hem de sosyal medyada yayılanh "Erdoğan'dan izin alacak" iddialarına, Twitter hesabından yanıt verdi, "Sözlerimi çarpıtıyorlar" dedi.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU