Siyasilerden tane ile satılan domates tepkisi: Nereden nereye; biraz utanması olan istifa eder

Sosyal medyada ekonomiye yönelik tepkilere de neden olan tane ile domates satışı için CHP ve HDP’li isimler tepki gösterdi

Fotoğraf: Twitter

Bir market zincirinde tane ile satılan domateslerin görüntüsü, siyasilerin tepkisini çekti.

Sosyal medyada ekonomiye yönelik tepkilere de neden olan satış için, Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Çetin Arık, “Nereden nereye: Marketler bebek mamasına, peynire hırsız kilidi taktıktan sonra şimdi de domates tane ile satılıyor” diye yazdı.

CHP İstanbul Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Emine Gülizar Emecan ise, “Ülkeyi öyle bir hale getirdiler ki, alım gücü olmayınca tane ile domates satışına da başlandı. Ülkeyi bu hale getirenler utansın!” dedi.

“Utanması olan istifa eder”

CHP’li Burhanettin Bulut’tan da, “Bunu da gördük… Domates tane tane satılmaya başlandı. Biraz utanması olan istifa eder” tepkisi geldi.

HDP’li Murat Çepni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı patates-soğan açıklamasının videosunu paylaşarak, “Demek ki memlekette domatese, kuru soğana muhtaç olanlar varmış! Öyle mi? Saltanatınıza muhtaç, fakir fukara, garip gurabalar lazım! Siz aksırana, tıksırana kadar yiyebilesiniz diye onlar aç. Ama, çaldıklarınızı geri alacaklar az kaldı! Domatesin tane ile satıldığı ama dünyanın kıskandığı(!) tarım ülkesi” dedi ve Tarım ve Orman Bakanlığı’nı etiketledi.

Migros açıklama yaptı

Migros söz konusu satış hakkında Twitter hesabından, "İlgili ürün özellikli pembe domates olup, imhaların önlenmesi ve pandemi sürecinde hijyenik amaçlı yapılmış olsa da uygulama hatalı olmuş. Mağazada gerekli düzeltmeyi yapıyoruz" açıklamasını yaptı. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU