Mustafa Cengiz: Çok büyük bir algı yönetimi yapılıyor

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, gündemdeki konular hakkında açıklamalarda bulunuyor. Galatasaray'a karşı algı yönetimi yapıldığını ifade eden Cengiz, kendi aleyhlerine yapılan hataların kat be kat üzerinde olduğunu iddia etti

Mustafa Cengiz / Fotoğraf: AA

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, yarın oynanacak Türkiye Kupası finali ve hafta sonu şampiyonu belirleyecek Başakşehir karşılaşması öncesi açıklamalarda bulunuyor.  

Geçtiğimiz hafta sonu Çaykur Rizespor’la oynanan karşılaşmanın ardından gündeme gelen hakem hatalarıyla ilgili konuşan Cengiz, “Galatasaray’a karşı çok büyük bir algı yönetimi yapılıyor. Bu algı yönetimi Galatasaray’ın şampiyonluk yürüyüşünü ayrıştırmak, kötülemek ötekileştirmek temelli. Bu durum camiamızda bir kenetlenmeye yol açtı. Kenetlendiğimiz için 8 puan geriden buraya geldik. En kötü durumda şampiyonluk yürüyüşünü bırakmadık. Şampiyonluğa ulaşan takım oyunun içine bir hile katmamış ise kazananı tebrik etmek gerekir” açıklamasında bulundu.

Galatasaray’ın her alanda lider olduğunu iddia eden Cengiz, “Sadece sportif değil mali anlamda da lideriz. Her iki kupada yürüyoruz. Ne mutlu bize ki verdikleri destekle yönetim olarak aracı olduk” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Mert olalım, açık olalım"

Hakem hatalarına da değinen Cengiz, “Buradan karar verici mekanizmalara sesleniyorum. Lütfen oynayacağımız maçları önceden belirlemesinler. Saha dışı etmenlerle maçlara etki etmesinler. Bunu özellikle istirham ediyoruz. Bize yapılan aynı taç hataları kendilerine yapıldığı zaman feryat etmemelerine, bunu ana gündem yapmamalarını dileriz. VAR kayıtları altında hatalar olmamakta mı, olmakta. Lehimize ve aleyhimize oluyor. Aleyhimize yapılan hatalar, lehimize yapılan hataların kat ve kat üstünde. Hata her zaman vardı. Şunu söylüyorum; bizim lehimize hata yapanlara maç vermemekte. Bunun en büyük belgesi bu. Bizi kimse koruyup kollamamaktadır. Kollansaydık ben 150 gün, teknik direktörüm 10 maç ceza almazdı. Objektif olalım, camiaları birbirine düşüren, ayrıştırıcı söylemler etmeyelim. Hadsiz cümleler kullanmayalım, sinsilik yapmayalım. Mert olalım, açık olalım. Ancak böyle dürüst olan bir ligde biz varız” diye konuştu. 

 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU