İBB'de "kadrolaşma" iddiaları... Nas: 100 kişi alınıyorsa, 35 CHP, 15 İYİ Parti, 15 diğerleri, 20-25 de İBB kariyer üzerinden gidiyor

CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas, geçen aylarda partisinin İBB Meclis Grubu Değerlendirme Toplantısı'nda sarf ettiği sözlerle gündemde. Sosyal medyaya düşen görüntü üzerine Independent Türkçe, Özgür Nas ve Tarık Balyalı'ya ulaşmaya çalıştı

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yaptığı personel alımında Millet İttifakı'na özel kontenjan ayırdığı iddiaları tartışılıyor.

İddiaların kaynağı ise partinin 18 Ekim 2020 tarihinde gerçekleştirdiği İBB Meclis Grubu Değerlendirme Toplantısı'nda çekildiği ve bugün sosyal medyada paylaşılan bir video.

Nas geri dönüş sağlamadı; Balyalı 'durum değerlendirmesi yapacaklarını' belirtti

Görüntülerde CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas'ın belediye kadroları için alınan personelde nasıl bir strateji uyguladıklarını dile getiriyor.

Nas'a ait olduğu iddia edilen konuşmada, "100 kişi alınıyorsa, 35 CHP, 15 İYİ Parti, 15 diğerleri, 20-25 de İBB kariyer üzerinden gidiyor, süreç bu şekilde. Yani bizim 2 bin 300-400 söylerken de 300-400 eksik var, belki o da geçmiş bir yılın sisteminin oturmamasından dolayı bir sıkıntı var, o da ileriki günlerde çözülür" şeklindeki ifadeler dikkat çekti.

Independent Türkçe, söz konusu ifadelere ilişkin Özgür Nas'a ulaşmaya çalıştı. Israrlı aramalara rağmen Nas geri dönüş sağlamadı.

Toplantıda konuşan ikici isim ise İBB Meclisi CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı.

Balyalı, mevsimlik işçilerin durumuna ilişkin "Özellikle bu tür mevsimsel işçilerde önceki yıllardan gelenlerin devam mecburiyeti var, kanun böyle. Onlar devam edecek. Eğer kendisi çalışmak istemezse orada oluşan boşluğa birisini alabiliyorsunuz veya işten çıkartırsınız ya, geçmiş dönemlerden bu yana bütün kıdem tazminatını vermek zorundasınız" diye konuşuyor. 

Sosyal medyada paylaşılan iki dakikalık video görüntüsünde "Neden örgütten arkadaşlar mevsimsel işçi olmuyor” eleştirilerine Tarık Balyalı şu yanıtı veriyor:

"Arkadaşlar '3 aylık iş, niye bizim örgütten kimse girmiyor' falan diye hepimiz bağırdık. Ama şöyle bir hukuki meselesi var. Ben de bilmiyordum, bu süreçte öğrenmiş olduk. Özellikle bu tür mevsimsel işçilerde önceki yıllardan gelenlerin devam mecburiyeti var, kanun böyle. Onlar devam edecek. Eğer kendisi çalışmak istemezse orada oluşan boşluğa birisini alabiliyorsunuz veya işten çıkartırsınız ya, geçmiş dönemlerden bu yana bütün kıdem tazminatını vermek zorundasınız. Bunu vesaire bilmiyorduk, hiçbirini bilmiyorduk. 'Bazen çok doğru bildiğimiz şeyleri yanlış biliyor olabilirsiniz' diye bir parantez açıyorum sadece." 

Konuyla ilgili görüşlerine başvurmak için aradığımız Balyalı, kendi aralarında bir değerlendirme yaptıktan sonra gerekirse açıklama yapacaklarını belirtti.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU