UEFA, taraftarın maça girmesine yeşil ışık yaktı: Yüzde 30'a kadar seyirci alınabilir, karar yerel yönetimlerin

UEFA, yerel yönetimlerin izin vermesi ve stat kapasitesinin yüzde 30'unun aşılmaması şartıyla seyirciye izin verdi. Uygulama gelecek hafta oynanacak milli takım maçlarıyla başlayacak

UEFA, yerel yönetimlerin onayıyla stadyum kapasitesinin yüzde 30'una kadar seyirci alınmasına olanak tanıdı / Fotoğraf: Pixabay

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına tedbir amacıyla seyircisiz oynatılan maçlarla ilgili yeni bir karar aldı.

Yapılan açıklamada, UEFA organizasyonlarında stadyumların yüzde 30'una kadar seyirci alınabileceği ve uygulamanın gelecek haftadan itibaren oynanacak milli takım maçlarıyla başlayacağı duyuruldu.

Açıklamada ayrıca, maksimum yüzde 30 olmak üzere tribünlere ne kadar seyirci alınacağı konusunun ise yerel yönetimlerin inisiyatifinde olacağı ifade edildi. 

 

 

UEFA, yeni bir karar alınana kadar deplasman takım taraftarına ise statlara giriş izninin verilmeyeceğini belirtti.

Kararın alınmasında 24 Eylül'de Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de oynanan UEFA Süper Kupa maçına pilot uygulama olarak seyirci alması ve burada elde edilen başarılı sonucun bu kararda etkili olduğu vurgulandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Salgının seyrine göre localardan başlamak üzere gündeme alabiliriz 

30 Eylül'de yapılan Bilim Kurulu toplantısının ardından kameralara karşısına geçen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, maçların seyircili oynanmasının bu hafta gündemlerinde olmadığını belirterek şu ifadeleri kullanmıştı:

Özellikle salgının şu döneminde seyircili oynanmaması şeklinde daha önce önerimiz olmuştu. Önümüzdeki haftalarda salgının seyrine göre localardan başlamak üzere gündeme alabiliriz.

UEFA'nın açıklamalarının ardından TFF'nin ve Sağlık Bakanlığı'nın vereceği karar bekleniyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU