Game of Thrones’un bölüm yazarı, Gece Kralı’nın spiral şeklindeki sembolünü anlattı

"Spiral desen Gece Kralı’nı yaratan Ormanın Çocukları için kutsaldı"

Tormund ve Beric Dondarrion, 10 yaşındaki Ned Umber’in cesedini spiral şeklinde dizilmiş vücut parçalarıyla birlikte duvara çivilenmiş halde buldu

Game of Thrones’un yeni sezonundaki ilk bölümünün yazarı olan Dave Hill, Gece Kralı’nın spiral şeklindeki sembolünün ne anlama geldiğini açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dizinin önceki bölümlerinde de birçok kez görülen sembol, yeni sezonun ilk bölümde daha belirgin bir şekilde öne çıktı. Bölümde, Tormund ve Beric Dondarrion, 10 yaşındaki Ned Umber’in cesedini spiral şeklinde dizilmiş vücut parçalarıyla birlikte duvara çivilenmiş halde buldu.

Bölüm yazarı Hill, The New York Post’a yaptığı açıklamada konuyla ilgili şunları söyledi:

“Bran ve Üç Gözlü Kuzgun’la gördüğümüz gibi, spiral desen, Ormanın Çocukları için kutsaldı. Ormanın Çocukları da yakaladıkları bir adamı spiral şeklindeki taş sunakta kurban ederek Gece Kralı’nı yaratmıştı. Gece Kralı daha sonra bu sembolü, Şeytan’ın pentagramı benimsediği gibi benimsedi.”

Dizinin yapımcılarından David Benioff da sembolle ilgili daha önce şu ifadeleri kullanmıştı:

“Mağara resimlerinden anlıyoruz ki, ak gezenler bu şekilleri kendi bulmadı. Yaratıcıları olan Ormanın Çocukları’ndan gördü. Bu desenler Ormanın Çocukları için gizemli bir öneme sahip.”

Öte yandan internette dolaşan başka bir teori, söz konusu sembollerle Targaryen Hanesi’nin mührü arasındaki benzerliği vurguluyor. Dizinin bazı hayranları Gece Kralı’nın gerçekten bir Targaryen olduğuna ve Demir Taht’ın gerçek varisi olduğuna inanıyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Cenk Korkmazer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU