İstanbul mazbatası için son dönemeç… Birleştirme tutanakları İl Seçim Kurulu’nda, gözler YSK’da

MHP, birleştirme tutanakları hazırlandıktan sonra İstanbul ve Maltepe seçimlerinin iptali için YSK'ya başvurdu, AK Parti ise Maltepe tutanaklarının usulsüz olduğu gerekçesiyle iptalini istedi

Maltepe’deki bin 89 sandığın yeniden sayımı dün gece tamamlandı. İlçe Seçim Kurulu birleştirme tutanaklarını hazırladı ve tutanaklar İl Seçim Kurulu’na gönderildi.

Eski CHP milletvekili Barış Yarkadaş, birleştirme tutanaklarını sosyal medya hesabından paylaştı.
 


Oy sayımının bitmesinin ardından Maltepe İlçe Seçim Kurulu bu sabah toplanarak birleştirme tutanaklarını hazırlamaya başladı. Tutanaklar imzalandıktan sonra İl Seçim Kurulu'na gönderildi.

MHP ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Maltepe İlçe Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptali istemiyleYSK'ye başvurdu.

Bir itiraz da AK Parti’den yapıldı. İl başkanlığı Adalet ve Kalkınma Partisi Maltepe birleştirme tutanağının iptalini istedi. Gerekçe olarak da birleştirme tutanaklarının hazırlanmasında usulsüzlük yapılması gösterildi.

AK Parti dün de (16 Nisan) yaptığı başvuruda YSK'nın İstanbul seçimleriyle ilgili kararı verene kadar mazbatanın Ekrem İmamoğlu'na verilmemesini istemişti. 

İl Seçim Kurulu mazbatayı verecek mi? 

İki seçenek var; İstanbul İl Seçim Kurulu, tutanakların tamamlanmasının ardından AK Parti'nin talebini kabul etmeyip, en çok oy alan adaya mazbatasını verecek veya olağanüstü itirazı kabul edecek ve mazbatayı vermeyecek. Bu yönde daha önce verilmiş örnek bir karar bulunmuyor


Inedependent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU