Beşiktaş, Süper Lig'in 28. haftasında Denizlispor'a konuk oluyor

Beşiktaş, ligin 28. haftasında Denizlispor'a konuk oluyor. İki takım arasında geride kalan 39 maçta siyah-beyazlılar 27, yeşil siyahlılar ise 4 kez sahadan galibiyetle ayrıldı, 8 maç berabere bitti

İki takımın daha önce Denizli'de oynadığı 18 maçın 11'ini Beşiktaş kazanırken,  ev sahibi ekip 3 kez sahadan galip ayrıldı / Fotoğraf: AA

Süper Lig'in 28. haftasında bugün Denizlipor ile Beşiktaş karşı karşıya gelerek tarihlerinde 40. maça çıkacak.

Denizli'deki Atatürk Stadı'nda saat 21.00'de başlayacak mücadeleyi hakem Mete Kalkavan yönetecek. Kalkavan'ın yardımcılıklarını Ceyhun Sesigüzel ve Esat Sancaktar yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Sarper Barış Saka olacak.

İki takım arasında ligin ilk yarısında Vodafone Park'ta oynanan maçı Beşiktaş, Kevin N'Koudou'nun golüyle 1-0 kazanmıştı.

Süper Lig'de geride kalan 27 haftada Beşiktaş 44 puanla beşinci, Denizlispor ise 31 puanla 11. sırada bulunuyor.

 

Burak Yılmaz - AA6.jpg

Beşiktaş'ın Süper Lig'deki son beş deplasman golünün dördünü Burak Yılmaz kaydetti / Fotoğraf: AA

 

Öne çıkanlar

Beşiktaş'ı konuk ettiği son dört Süper Lig maçını kaybeden Denizlispor, evinde en son Mart 2006'da oynadığı maçta 1-1 berabere kalarak puan aldı.

Siyah-beyazlılar, Denizlispor ile oynadığı son 12 Süper Lig maçının 11'ini kazanırken, sadece 1 kez sahadan beraberlikle ayrıldı.

Bülent Uygun göreve geldikten sonra evinde oynadığı iki Süper Lig maçını kazanan Denizlispor, sezonun ilk 11 iç saha karşılaşmasında ikişer galibiyet ve beraberlik elde ederken, yedi kez mağlup oldu.

Her iki takım da bu sezon öne geçtiği Süper Lig maçlarında en az puan kaybı yaşayan takımlar oldu. Denizlispor, sahasında öne geçtiği maçlarda hiç puan kaybetmezken, Beşiktaş deplasmanda oynadığı maçlarda skor avantajı yakaladıktan sonra puan kaybetmedi.

Denizlispor forması giyen Hugo Rodallega, Süper Lig kariyerindeki en fazla golünü Beşiktaş'a attı. Kolombiyalı oyuncu ayrıca, Denizli Atatürk Stadı'nda çıktığı son iki lig maçında birer gol ve asist yaparak takımına katkı verdi.

Beşiktaş'ın Süper Lig'deki son beş deplasman golünün dördünü Burak Yılmaz kaydetti.

 

Denizlispor-AA.jpg
Denizlispor, Beşiktaş ile oynadığı 39 maçta sadece 4 galibiyet elde etti / Fotoğraf: AA

 

Beşiktaş ile Denizlispor 40. randevuda

Beşiktaş ile Yukatel Denizlispor, Süper Lig'de bugün 40. kez karşı karşıya gelecek.

28 Ağustos 1983'te Ali Sami Yen Stadı'nda yapılan ve 3-1 Beşiktaş'ın üstünlüğüyle tamamlanan karşılaşmayla başlayan rekabette, geride kalan 39 maçın 27'sini  siyah-beyazlılar kazanırken, yeşil-siyahlılar 4 kez sahadan galibiyetle ayrıldı. 8 karşılaşma berabere sonuçlandı.

Söz konusu maçlarda Beşiktaş'ın 67 golüne, Denizlispor 34 golle karşılık verdi.

Muhtemel 11'ler

Ev sahibi ekipte sakatlığı bulunan Ogenyi Onazi ile cezalı Zeki Yavru karşılaşmada forma giyemeyecek. 

Beşiktaş'ta ise Kevin-Prince Boateng, Domagoj Vida, Douglas ve Dorukhan Toköz, Denizli'ye götürülmedi. 

Yukatel Denizlispor: Tolgahan Acar, Tiago Lopes, Oğuz Yılmaz, Mustafa Yumlu, Bergdich, Murawski, Sacko, Olcay Şahan, Aissati, Rodallega, Estupinan

Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Gökhan Gönül, Enzo Roco, Victor Ruiz, Rıdvan Yılmaz, Atiba, Elneny, Lens, Ljajic, N'Koudou, Burak Yılmaz

 

Independent Türkçe, OPTA

DAHA FAZLA HABER OKU