Türkiye Kupası'nda ilk finalist belli oluyor: Fenerbahçe'nin konuğu Trabzonspor

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası yarı final maçında ilk maçında 2-1 mağlup olduğu Trabzonspor'u konuk ediyor. Fenerbahçe 1-0 ile 2 ve üstü farklı her galibiyette turu geçerken, konuk ekibin tur atlaması için her galibiyet ve beraberlik yetecek

İki takım arasında daha önce oynanan 126 maçta Fenerbahçe 48, Trabzonspor ise 40 kez sahadan galibiyetle ayrıldı / Fotoğraf: AA

Ziraat Türkiye Kupası yarı rövanş ikinci maçında Fenerbahçe ile Trabzonspor karşı karşıya gelerek tarihlerindeki 127. randevuya çıkacak.

Kadıköy'deki Ülker Stadı'nda saat 20.45'te başlayacak müsabakayı FIFA kokartlı hakem Cüney Çakır yönetecek. Mustafa Öğretmenoğlu ve Bahattin Duran'ın yardımcı hakem olarak görev alacağı müsabakanın dördüncü hakemi ise Tarık Ongun olacak.

İki takım arasında 3 Mart'ta Trabzon'daki Medical Park Stadı'nda oynanan ilk maçı Trabzonspor 2-1 kazanmıştı.

Turu geçmek için Fenerbahçe'ye 1-0 ile 2 ve üstündeki farklı galibiyetler yeterli olurken, her türlü beraberlik ve galibiyet Trabzonspor'u finale taşıyacak. Müsabakanın 90 dakikalık bölümü 2-1 Fenerbahçe üstünlüğüyle tamamlanırsa maç uzatmalara gidecek.

 

FB-TS-AA2.jpg
Turun Trabzon'da oynanan ilk ayağında açılış golünü Aleksander Sörloth atmıştı / Fotoğraf: AA

 

Öne çıkanlar

OPTA'nın verilerine göre Fenerbahçe ile Trabzonspor, Türkiye Kupası'nda final öncesi turlarda daha önce beş kez eşleşirken, söz konusu maçların üçünde turu geçen taraf bordo-mavili ekip oldu.

Trabzonspor, Fenerbahçe ile Türkiye Kupası'nda oynadığı son 10 maçın yedisini kazanırken, üçünde mağlup oldu.

Fenerbahçe, bu sezon Türkiye Kupası'nda ev sahibi olarak oynadığı üç maçı da kazanırken, kalesinde gol görmedi.

Deplasmanda çıktığı son altı Türkiye Kupası maçında toplam 10 gol yiyen Trabzonspor, daha önceki beş karşılaşmanın dördünde kalesini gole kapatarak sadece bir gol yemişti.

Fenerbahçe forveti Mevlüt Erdinç, bu sezon sarı-lacivertli formayla attığı dört golün tamamını Türkiye Kupası'nda kaydetti.

Trabzonspor formasıyla Türkiye Kupası'nda çıktığı beş maçta rakip filelere dört gol gönderen Alexander Sörloth, bu sezon Fenerbahçe'ye karşı oynadığı üç resmi karşılaşmada iki kez fileleri havalandırmayı başardı.

 

FB-TS-AA.jpg
Fenerbahçe'nin en önemli gol silahı Vedat Muric / Fotoğraf: AA

 

İki takım arasındaki 127. randevu

Fenerbahçe ile Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda bugün yapacakları maçla 127. kez karşı karşıya gelecek.

13 Şubat 1974'te Trabzon'da yapılan ve 0-0 sonuçlanan Türkiye Kupası çeyrek final maçıyla başlayan 46 yıllık rekabette, galibiyet sayısında Fenerbahçe'nin 8 farkla üstünlüğü bulunuyor.

Sarı-lacivertli ekip, 94 lig, 13 Türkiye Kupası, 9 özel, dörder Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık Kupası ve 2 TSYD Kupası olmak üzere, toplam 126 maçtan 48'ini kazandı, bordo-mavili takım ise 40 galibiyet elde etti. Taraflar 38 karşılaşmada eşitliği bozamadı.

Fenerbahçe'nin toplam 158 golüne, Trabzonspor 138 golle cevap verdi.

İki takım arasında oynanan son 5 resmi maçtan üçünü bordo-mavililer kazanırken, 2 müsabaka beraberlikle tamamlandı.

 

FB-TS-AA3.jpg
Fenerbahçe'de Ozan Tufan, kart cezası nedeniyle maçta forma giyemeyecek / Fotoğraf: AA

 

Muhtemel 11'ler

Fenerbahçe'de Süper Lig'de oynanan Hes Kablo Kayserispor maçında kırmızı kart gören Ozan Tufan cezası, Max Kruse ise apandisit ameliyatı olduğu için karşılaşmada forma giyemeyecek.

Konuk Trabzonspor'da ligde Göztepe ile oynanan maçta sakatlığı nedeniyle maç kadrosunda yer almayan Jose Sosa'nın durumu maç saatinde belli olacak. Göztepe maçında kırmızı kart gören Guilherme de müsabakada takımdaki yerini alamayacak.

Fenerbahçe: Altay, Dirar, Serdar, Falette, Hasan Ali, Gustavo, Jailson, Deniz, Ferdi, Muriqi, Rodrigues

Trabzonspor: Uğurcan, Pereira, Da Costa, Campi, Novak, Abdulkadir Parmak, Ndiaye (Sosa), Abdülkadir Ömür, Ekuban, Nwakaeme, Sörloth

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU