Panama pandıralı Ocean Corona, boğazdan geçti, Kıyı Emniyeti İstanbulluları uyardı: Evde kalmaya devam edin

Türkiye’de yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle 31 ilde uygulanan sokağa çıkma yasağının 2. gününde Panama pandıralı Ocean Corona isimli gemi İstanbul Boğazı’ndan geçti. İsim benzerliğinden faydalanan Kıyı Emniyeti, İstanbullara evde kalın çağrısı yaptı

Fotoğraf: AA

Türkiye yeni tip korona irüs salgını nedeniyle evelerine kapanırken, İstanbul Boğazı’ndan geçen bir geminin ismi dikkate geçti. Panama bandıralı geminin adı ‘Ocean Corona’ olunca çağrışımdan faydalanan Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, İstanbullulara sokağa çıkmamaları için çağrı yaptı.  

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nün Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Panama bandıralı Ocean Corona, kılavuz kaptanımız ve Kurtarma 8 römorkörümüzün refakatinde İstanbul Boğazı geçişini emniyetli bir şekilde tamamladı. Bizler, 7/24 her koşulda hizmet vermeye devam ederken sizler kendiniz ve sevdikleriniz için evde kalmaya devam edin" denildi. 

 

 

20200502_2_42213591_54464010.jpg
Fotoğraf: AA​​​​​​​

 

Paylaşımda, geminin İstanbul Boğazı'ndan geçerken çekilen fotoğraflarına da yer verildi.

Norveç'ten yola çıkan Panama bandıralı 289 metre uzunluğundaki kargo gemisi "Ocean Corona", 17 Nisan'da kılavuz kaptan eşliğinde İstanbul Boğazı'ndan geçerek Ereğli'ye gitmişti. 

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU