Beyaz Saray: 200 ABD askeri bir süre daha Suriye'de kalacak

Erdoğan-Trump görüşmesinin ardından konuşan Beyaz Saray sözcüsü 200 askerin barışı koruma görevi yapacağını söyledi

Trump aralık ayında IŞİD'in yenildiğini, ABD askerlerinin Suriye'den çekileceğini açıklamıştı

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders ABD'nin Suriye'den çekilmesinin ardından "barışı koruma" göreviyle yaklaşık 200 askerin bir süre daha bu ülkede kalacağını duyurdu.

Sanders açıklamayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasındaki telefon görüşmesinden kısa süre sonra yaptı.

Sanders açıklamasında "Yaklaşık 200 askerlik barışı koruma görevli küçük bir grup Suriye'de bir süre daha kalacak" ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump aralık ayında IŞİD'in Suriye'de neredeyse tamamen bitirilme noktasına geldiğini söylemiş ve artık Amerikan askerlerinin bu ülkeden çekileceğini açıklamıştı.
 


Erdoğan-Trump'la telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün ABD Başkanı Trump'la görüştü. Ana gündemini Suriye'deki gelişmelerin oluşturduğu görüşmede terörle mücadele ve ikili ilişkiler de ele alındı.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre iki lider ABD'nin Suriye'den çekilme kararının ortak çıkarlara zarar vermeyecek şekilde uygulanmasında mutabık kaldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ayrıca Suriye'de siyasi sürecin desteklenmesinin önemine vurgu yapıldı.

75 milyar dolarlık ticaret hedefine ulaşma konusunda mutabık kalındığı belirtilen açıklamada "Erdoğan, Türkiye'nin stratejik ortağıyla yakın ilişkilerini sürdürme arzusunu yeniden teyit etti" ifadeleri kullanıldı. 

Beyaz Saray: Güvenli bölge için koordinasyon devam edecek

Görüşmenin ardından Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge oluşturulmasına yönelik koordinasyonun devam edeceği bildirildi.

Beyaz Saray açıklamasında şu ifadeler yer verildi:

"İki başkan, potansiyel bir güvenli bölgenin oluşturulmasına ilişkin koordinasyonun devamı konusunda mutabık kaldı ve (ABD) Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan ile Genelkurmay Başkanı General Joseph Dunford'ın, bu konulardaki ilave görüşmeler için bu hafta Washington'da Türk muhataplarıyla bir araya geleceklerini not etti."

 

DAHA FAZLA HABER OKU