Milli Savunma Bakanlığı: İdlib'deki gözlem noktalarına saldırılırsa en sert şekilde karşılık veririz

Milli Savunma Bakanlığı, Suriye'nin İdlib bölgesindeki bazı TSK gözlem noktalarının Suriye ordusunun kontrolüne geçen topraklarda kalması ile ilgili açıklama yayınladı

Fotoğraf: Twitter @tcsavunma

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Suriye'nin İdlib bölgesindeki bazı Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) gözlem noktalarının Suriye ordusunun kontrolüne geçen topraklarda kalması ile ilgili resmi Twitter hesabından bir açıklama yayınladı.

Açıklamada söz konusu noktalara yapılacak herhangi bir saldırıya meşru müdafaa kapsamında en sert şekilde karşılık verileceği belirtildi. 
 


MSB'den yapılan açıklamada, İdlib'deki gözlem noktalarında görevine devam eden Türk askerinin sahip olduğu harp, silah, araç ve gereçlerle kendilerini koruyacak yetenekte olduğu vurgulandı.
 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Bakanlık açıklamasında 22 Ekim 2019 tarihindeki mutabakata da vurgu yaptı: 
 

Rusya Federasyonu ile 22 Ekim 2019’da yapılan mutabakata rağmen Barış Pınarı Bölgesi’nin batı ve doğusundaki bölgelerde terör örgütü PKK/YPG varlığı devam etmekte, bu bölgelerden unsurlarımıza yönelik taciz atışları sürmektedir. Tacizlere gerekli karşılık verilmektedir.


İdlib’de Rusya ile yapılan mutabakat gereği Türkiye 12 gözlem noktası kurup, geniş bir alanda çatışmasızlık ilan edilirken geçtiğimiz hafta rejimin saldırılarının ardından 7'si asker 1 sivil 8 kişi Esad ordusunun saldırısı sonrası hayatını kaybetmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU