Darbe girişimi sırasında AK Parti İstanbul İl Başkanı olan Gelecek Partili Temurci: Hakkımı helal etmiyorum

Gelecek Partisi Sözcüsü Selim Temurci, 15 Temmuz gecesi birçok önemli ismin telefonunu açmadığını söyleyerek, “şehitlerimizin kanları üzerinden kendilerine makam ve mevki devşirmeye çalışanlara hiçbir zaman hakkımı helal etmiyorum” dedi

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Selim Temurci, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi ülkeyi yönetenlerin ve AK Parti'lilerin telefonlarını açmadığını söyledi.

O dönem AK Parti İstanbul İl Başkanı olan Temurci,  “Bizi üzen durum o gün olması gereken yerde olmayan ağzı laf yapmayan adamların, daha sonra şehitlerimizin kanları üzerinden kendilerine makam ve mevki devşirmeye çalışanlara hiçbir zaman hakkımı helal etmiyorum. Cumhurbaşkanı bunun hesaplamasını asla yapamadı. Yapmadı demiyorum, asla yapamadı diyorum” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

TV5’te yayınlanan Ankara Bürosu programında gazeteci Muhammed Vefa ve Bünyamin Güler’in sorularını yanıtlayan Temurci, partisinin KHK yoluyla ihraç edilenlere yönelik çalışma başlatacağını söyledi.

"OHAL kararları AYM'ye götürülmeli"

“OHAL döneminde çıkarılan bir karar Anayasa Mahkemesi’ne götürülemiyor. Biz bunu değiştirmek istiyoruz. OHAL’de olsa alınan bir karar mutlaka Anayasa Mahkemesi’ne götürülebilmelidir” diyen Temurci şöyle konuştu:

İktidar partisinde FETÖ Borsası'ndan bahsediliyor. Hukukun para ile satın alındığını ima eden bu açıklamaları millet duyduğunda FETÖ ile mücadele yasal olarak nasıl verilebilir? FETÖ ile mücadele milletimiz nezdinde meşruiyetini yitirmiştir. Bu çok acıdır. Herhangi bir siyasetçiyle mücadele edecekseniz,  herhangi bir işadamıyla mücadele edecekseniz, herhangi bir medya mensubuyla mücadele edecekseniz onun terör bağlantısıyla ilgili bir cümleyi Pelikan örgütüne kurdurun, ondan sonra uğraşın, kuyuya attığınız taşı çıkarın.

"Cumhurbaşkanı, 15 Temmuz'un hesaplaşmasını yapamadı"

15 Temmuz 2016’da gerçekleştirilen darbe girişimi sırasında önemli konumdaki birçok isme Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklama yaptıktan sonra ulaşabildiğine dikkat çeken Temurci, “Sabah namazına kadar (telefona) çıkamayanları biliyorum. Bu suç değildir ama ülkeyi yönetenler açısından büyük bir travmadır. Bizi üzen durum o gün olması gereken yerde olmayan, ağzı laf yapmayan adamların daha sonra şehitlerimizin kanları üzerinden kendilerine makam ve mevki devşirmeye çalışanlara hiçbir zaman hakkımı helal etmiyorum. Cumhurbaşkanı bunun hesaplaşmasını asla yapmadı. Yapmadı demiyorum asla yapamadı diyorum. Eğer yapsaydı şuan Doğu Perinçek ile yürüyen bir AK Parti olmazdı. Türkiye tarihi darbeler tarihidir. Doğu Perinçek’in bu noktada durduğu yer bellidir” ifadelerini kullandı.
 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU