Firar ettiği hapishaneye "Tayland'dan selamlar" kartpostalı gönderdi

Halid Sekkaki, aralıkta Antwerp şehrindeki hapishaneden firar etmesinden bu yana kaçak

Sekkaki'nin firar ettiği, Belçika'nın Flaman bölgesindeki Turnhout Hapishanesi (AFP)

Bir Belçika hapishanesinden geçen ay firar eden adam, eski gardiyanlarına “Tayland'dan selamlar” yazılı bir kartpostal göndererek dalga geçti.

Halid Sekkaki, 19 Aralık'ta Antwerp şehrindeki Turnhout hapishanesinden, hapishane duvarına tırmanıp yakına park edilmiş bir çalıntı arabaya atlayarak firar eden 5 mahkumdan biriydi.

Bir gardiyan, Belçika gazetesi HLN'e yaptığı açıklamada "Hapisyaneye ondan taahhütlü bir mektup geldi. Mektup üç yöneticiye hitap ediyordu. Zarfın içinde Sekkaki'nin hapishane rozeti ve üzerinde 'Tayland'dan selamlar' yazılı bir kartpostal vardı” diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Firar edenlerin üçü ertesi akşam hapishanenin yakınında yakalanırken, dördüncüsü ülke dışına çıkmayı başardı ancak ocakta Hollanda'nın Nijmegen şehrinde polis tarafından tutuklandı.

Fakat pazartesi günü kartpostalı gelene kadar Sekkaki'den bir iz yoktu. Mektubun gerçek olduğu düşünüldü çünkü Sekkaki'nin hapishane rozetiyle birlikte taahhütlü postayla gönderilmişti.

Firarinin gerçekten Tayland'da olup olmadığı veya rozetinin oraya başka amaçla, mesela peşindekileri atlatmak için gönderilip gönderilmediği tam olarak belli değil.

Hapishane sözcüsü, “Yerel yönetimin aldığı mektubun göndericisinin Sekkaki olduğunu söyleyebilirim. Firar eden bir mahkumla ilgili tüm bilgiler ilgili kişinin izini sürmekten sorumlu polis birimlerine iletilir" dedi.

Belçika gazetesi De Morgen'e göre Fas'ta doğan Sekkaki, arabasında 25 bin uyuşturucu hap bulunduktan sonra polis tarafından Ocak 2017'de tutuklandı. Sekkaki ayrıca önceki bir kurşunlama vakasıyla ilgili de sorgulanmak istendi.

Sekkaki, birkaç kez hapishaneden firar eden Eşref Sekkaki'nin küçük kardeşi. Eşref Sekkaki, 2009'da Brüj'deki bir hapishaneden, kaçırılmış bir helikopterle firar etmişti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/europe

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU