5 yaşındaki çocuk evlat edinme duruşmasına sınıf arkadaşlarıyla katıldı

Çocuk, evlat edinildiği gün oradaki muhabire "Babamı seviyorum" dedi

Küçük bir oğlan anaokulundaki tüm sınıfını evlat edinilme sürecini kutlamaya davet etti.

5 Aralık Perşembe günü, ABD'nin Michigan eyaletindeki Kent kasabası yerel mahkeme binasında her yıl gerçekleşen Evlat Edinme Günü'nün 23.'sü düzenlendi ve 37 çocuk kalıcı evlerine kavuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Duruşmasını yargıç Patricia Gardner'ın yönettiği 5 yaşındaki Michael Orlando Clark Jr. da bu çocuklardan biriydi.

Kent kasabasının Facebook üzerinden paylaştığı ve 100 bin kezden fazla kez paylaşılan bir gönderi, Michael'in evlat edinilme işlemlerine tanıklık etmeleri için okuldaki tüm sınıfını davet ettiğini ortaya çıkardı.

13 On Your Side adlı yerel haber kanalının kaydettiği görüntülerde Michael ve sınıf arkadaşlarının mahkeme salonunda ellerinde kalpler tuttukları görüldü.

Yaşanan hoş anlardan biri, duruşmaya katılan her çocuğun sırayla Michael hakkında bir şeyler söylemesi oldu.

Bir çocuk şöyle dedi: "Benim adım Steven ve Michael benim en iyi arkadaşım."

Başka birisi şöyle dedi: "Benim adım Lily ve Michael'i çok seviyorum."

Duruşmanın devamında Micheal ve evlat edinen yeni anne babası David Eaton'la Andrea Melvin, 5 yaşındaki çocuğun evlat edinilmesini ilan etmek için yargıç tokmağını birlikte vurdu.

WZZM adlı televizyon kanalına konuşan Michael'in öğretmeni "Öğretim yılına aile olarak başladık. Aile DNA'yla olmak zorunda değil çünkü aile, destek ve sevgidir" dedi.

Bir muhabire konuşan Michael şöyle dedi: "Babamı seviyorum. Onu çok seviyorum." Bu sözler üzerine baba Eaton oğluna sarıldı.

Twitter'daki pek çok kişi Michael'in kutlamalı evlat edinme duruşmasından ve okul arkadaşlarıyla bunu paylaşmış olabilmesinden duydukları hoşnutluğu ifade etti.

Bir kişi şöyle yazdı: "Ne kadar şanslı bir küçük çocuk. Ancak daha da şanslı olan böylesi harika bir çocuğa kavuşan ebeveynleri. Çok tatlı! "
 


Başka bir yorumda şunlar yer aldı: "Evlat edinilmiş bir çocuk olarak buna bayıldım!!! Mahkemelerin bu anı özel kılmaya izin veriyor olması çok memnun edici !!!"
 


Family Lives adlı yardım derneğine göre, Birleşik Krallık'ta her yıl 6 bin çocuk evlat edinilmeye ihtiyaç duyuyor.

Dernek, bu çocukların pek çoğunun okul çağında olduğunun ve k yarısının evlere birlikte yerleştirilmeye ihtiyaç duyan kardeşlerden oluştuğunun altını çiziyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU