KİK ve Türkiye ‘Serbest Ticaret Anlaşması Ortak Bildirisi’ni imzaladı

Budeyvi, “İki taraf arasındaki ilişkilerin her alanda daha da ileri düzeye gideceğinin göstergesidir” dedi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve KİK Genel Sekreteri Casim Muhammed el-Budeyvi / Fotoğraf: KİK’in X hesabı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) Genel Sekreteri Casim Muhammed el-Budeyvi ile iki taraf arasında serbest ticaret anlaşmasına yönelik müzakerelerin başlatılmasına ilişkin ortak bir bildiri imzaladı.

Budeyvi, bugün düzenlenen KİK Serbest Ticaret Anlaşması Ortak Bildiri İmza Töreni’nde yaptığı konuşmada, “İki taraf arasındaki stratejik ortaklık çok önemli bir düzeydedir. Tüm bu göstergeler şunu yansıtmaktadır: İki taraf arasındaki ilişkilerin her alanda daha da ileri düzeye gideceğinin göstergesidir” dedi.

KİK Genel Sekreteri, ortak bildirinin aynı zamanda KİK ülkelerinin ekonomik ve finansal ticaret durumu da dahil olmak üzere, her düzeyde elde ettiği bölgesel ve uluslararası duruşun bir göstergesi olduğunu vurguladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Budeyvi, ortak bildirinin imzalanmasının, ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi konusunda Türkiye ile KİK ülkeleri arasındaki yakın işbirliğinin ‘hayati önemini’ gösterdiğini de söyledi.

KİK’e üye ülkelerin, Türkiye ile ortaklıklarını daha ileriye taşımak amacıyla çabaladıklarını ve bu ilişkileri çeşitlendirip hızlandırmak istediklerini de dile getirdi.

Budeyvi, KİK ülkelerinin, çeşitli sonuçlara ulaşmak amacıyla KİK ülkeleri ile diğer ülkeler arasındaki serbest ticaret müzakereleri konusunda ilerlediği bilgisini de verdi.

İkili ilişkilerde bazı temel göstergelerin bulunduğunu vurgulayan Budeyvi, Katar’da düzenlenen 44. KİK Zirvesi’ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘şeref konuğu’ olarak davet edildiğini anımsattı ve KİK ile Türkiye arasındaki bağların önemine dikkati çekti.

Budeyvi, yıl içinde Türkiye ile KİK üyesi 6 ülke arasında stratejik diyalog toplantısının gerçekleştirileceğini de sözlerine ekledi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU